FacebookTwitterLinkedIn

Noua platformă vizează să devină un hub informaţional în materie de spaţii de birouri, retail, hale logistice şi industriale, terenuri, dar şi de alte proprietăţi cu potenţial investiţional. În prezent, siteul găzduiește aproximativ 9.500 de proprietăţi din 437 de localităţi.

Aflați de aici câți bani face Siminel din închirierea spațiilor comerciale.

„Nevoia de a separa conţinutul rezidenţial de cel comercial şi lansarea proiectului SpatiiComerciale.ro s-au desprins în urma unei serii de cercetări calitative de tip focus-grup, organizate în 2012, cu potenţiali chiriaşi, consultanţi, mici şi mari proprietari, dezvoltatori de spaţii de birouri şi parcuri de retail, reprezentanţi ai unor companii multinaţionale, ai mediului antreprenorial sau ai unor IMM-uri locale. Prin noua platformă, Imobiliare.ro vrea să faciliteze comunicarea, uneori obstrucţionată din cauza gradului ridicat de fragmentare, dintre acel segment al cererii reprezentată de IMM-uri şi firme antreprenoriale şi oferta existentă pe piaţa locală a proprietăţilor comerciale”, subliniază Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

Potrivit rezentanților imobiliare.ro, în primul an de activitate a noului portal este urmărită recuperarea investiţiei estimată la 100.000 de euro şi atragerea unui număr cât mai mare de anunţuri. Dezvoltatorii proiectului şi-au propus să atragă venituri cumulate de 1 milion de euro şi peste 30.000 de anunţuri până la finalul lui 2015.

O treime din oferta disponibilă deja pe site este concentrată în Bucureşti, urmează Timişoara (1.500 de anunţuri) şi Cluj-Napoca (980 de anunţuri).  Peste 500 de anunţuri sunt deja şi în Constanţa, Ploieşti sau Braşov La fel ca şi în cazul Imobiliare.ro. Potrivit lui Erimescu, siteul va păstra inclusiv anunţurile deja închiriate.

În plus, aceștia și-au propus ca spatiicomerciale.ro să devină un hub informaţional accesibil online, adresat IMM-urilor locale şi mediului antreprenorial. “Am indentificat două categorii de clienți pentru spații comerciale: companii mici și medii și companii mari, multinaționale. Problema pieței din România și nevoia unui astfel de portal vine din faptul că în acest moment tipurile de spații disponibile se adresează doar clienților mari. IMM-urile au acces dificil la spațiile disponibile într-o zonă de interese pentru ele, nu au acces la marii proprietari și beneficiază doar de oferte prezentate sumar”, mai spune Erimescu.

Din punctul de vedere al potenţialilor chiriaşi, oferta de proprietăţi comerciale din piaţă este foarte fragmentată, ceea ce le îngreunează accesul la spaţiile disponibile. Această  categorie de clienţi are oricum un acces limitat la spaţiile prime, din cauza preţurilor ridicate şi condiţiilor contractuale greu de îndeplinit pentru o firmă mică (contract pe termen lung, garanţia echivalentă a câtorva luni de chirie etc.), dar poate reprezenta o bună piaţă pentru majoritatea spaţiilor stradale sau clădirile de birouri de clasă B sau C. Pe de altă parte, ofertele sunt greu de găsit şi prezentate sumar, iar chiriaşii nu au posibilitatea de a contacta formal pe proprietarul unui spaţiu deja închiriat (dar care poate fi disponibil pe piaţă într-un interval de timp relativ scurt).

În acest context, SpatiiComerciale.ro, primul proiect online dedicat exclusiv închirierii şi vânzarii de spaţii comerciale, orientat 100% spre segmentul comercial (birouri, retail, terenuri, investiţii), îşi propune să devină un hub informaţional accesibil online, adresat IMM-urilor locale şi mediului antreprenorial. Toate proprietăţile sunt localizate şi pot fi căutate pe hartă şi sunt păstrate în site inclusiv bunurile închiriate ceea ce dă o vizibilitate de ansamblu asupra ofertei din piaţă. 

Lansat în ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depăşit de curând pragul de 600.000  de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.