FacebookTwitterLinkedIn

Prin lansarea pe piața din Italia, Immofinanz ajunge la un portofoliu de 109 parcuri de retail Stop Shop în zece țări din Europa. Dintre acestea, cele 99 de proprietăți active au o suprafață închiriabilă totală de 750.000 mp și o valoare contabilă de circa 1,1 miliarde euro.

Prima achiziție pe această piață o reprezintă centrul Parco Fiore, integral ocupat, amplasat în San Fior, nordul Italiei, cu o suprafață totală închiriabilă de 27.000 mp. Immofinanz  a achiziționat centrul de la banca internațională de investiții Barrings, care deținea proprietatea prin European Core Property Fund Italy, administrat de Kryalos SGR. Prețul de vânzare a fost de aproximativ 35 milioane euro.

„Piața italiană vine ca o completare firească și poate deveni motor de creștere pentru platforma de succes STOP SHOP. Cu o populație de peste 60 de milioane de locuitori, Italia este una dintre cele mai mari țări din Europa. O analiză amplă a pieței locale a arătat că structurile comerciale actuale, combinate cu puterea de cumpărare și comportamentul consumatorilor, în special în partea de nord a Italiei, oferă un potențial semnificativ pentru dezvoltarea unui parc de retail  STOP SHOP. Plănuim să ajungem la 10 astfel de centre în Italia, până în 2024, obiectiv pentru care am alocat un buget de 250 milioane de euro”, a declarat  Dietmar Reindl, COO al Immofinanz .

Immofinanz s-a concentrat pe dezvoltarea rețelei de parcuri de retail profitabile pe termen lung cu randament bun și format flexibil, care permite o revenire rapidă în cazul unor eventuale crize, potențial identificat încă de la început. „Ultima criză a confirmat, încă o dată, un aspect important: parcurile de retail axate pe oferte de produse de uz zilnic, conexiuni bune de transport și mix amplu de chiriași sunt o formulă câștigătoare, fiind populare în rândul chiriașilor cu activitate internațională și al consumatorilor. În Italia, unde acest tip de magazine nu este consolidat încă pe segmentul de calitate, oferă posibilități numeroase”, a adăugat Reindl.