FacebookTwitterLinkedIn

Planurile companiei prevăd pe termen mediu o creștere a numărului de Stop Shop-uri în peste 20 de locații din Croația. Finalizarea unui nou Stop Shop  și extinderea unei locații existente sunt programate pentru prima jumătate a anului 2022. Prețul de achiziție pentru aceste terenuri însumează aproximativ 80 mil. de euro.

Noile amplasamente au fost achiziționate prin experții în dezvoltare locală de la ENS și au o suprafață totală de peste 730.000 mp. Parcurile de retail care vor fi construite pe aceste terenuri au peste 190.000 mp de spatiu inchiriabil.

În cadrul proiectului vor fi instalate echipamente fotovoltaice – 150.000 mp în total –  care vor crește masiv producția proprie de energii regenerabile în conformitate cu noua strategie cu emisii nete zero a Immofinanz. Vor fi incluse stații extinse de încărcare pentru vehicule electrice cu scopul de a sprijini mobilitatea electrică în aceste regiuni.  Stop Shop-urile vor fi construite cu firme locale croate, iar aceste noi proprietăți comerciale vor crea până la 5.000 de locuri de muncă pe termen mediu.

La sfârșitul lunii septembrie 2021, cele patru Stop Shop croate din Valpovo, Osijek, Ludbreg și Nasice, cu un total de aproape 21.000 mp, au fost închiriate integral. Parcul de retail din Ludbreg este în prezent extins cu aproximativ 3.000 mp, iar acest spațiu – precum și noul parc de retail din Kastela cu 7.000 mp – sunt programate să se deschidă în prima jumătate a anului 2022.