Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Immofinanz: schimbări în office și retail

Fondul de investiții austriac a lansat un nou concept office în România și alte șase țări europene și are un nou Head of Asset Management Retail pentru Europa.
rsz_myhive_s-park

Anul trecut pe vremea asta, Immofinanz anunța finalizarea vânzarii portofoliului său de proiecte logistice către Blackstone. Trei dintre proprietăți sunt localizate în România, astfel că momentul A marcat și intrarea pe piața autohotnă a fondului de investiții Blackstone, listat la Bursa din New York. Vânzarea finalizată la începutul lunii februarie 2016 a presups un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea Immofinanz, pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail și birouri. Fondurile generate din această tranzacție vor consolida bilanțul contabil și vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018″, explica, anul trecut, Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

Immofinanz a anunțat astăzi, 2 februarie 2017, numirea lui Gerald Grüll (46 de ani) în postul de Head of Asset Management Retail pentru Europa în cadrul IMMOFINANZ. Din această poziție, el va gestiona portofoliul de retail din Europa al IMMOFINANZ.

„Ne bucurăm să îi urăm bun venit în echipa IMMOFINANZ lui Gerald Grüll, un profesionist experimentat în sectoarele imobiliar și retail. El și echipa sa vor continua extinderea rețelelor noastre de parcuri de retail STOP SHOP și de centre comerciale VIVO!, precum și optimizarea spațiului nostru de retail pentru a atrage chiriași internaționali și locali”, a declarat Dietmar Reindl, COO al IImmofinanz.

Gerald Grüll are o experiență de 17 ani în sectorul imobiliar, cu precădere în mediul internațional de retail corporativ. Anterior, el a realizat cu succes reproiectarea generală, renovarea și extinderea Donauzentrum din Viena și a SCS din Vösendorf, pentru compania imobiliară franceză Unibail-Rodamco.

Sorin Vișoianu, Immofinanz: ”Ne-am atins și chiar depășit obiectivele”

Retailul este una dintre activitățile ”core business” ale Immofinanz, structura activelor imobiliare deținute de fond fiind următoarea: 49,2% spații office, 45,8% spații de retail și 4,9% – altele. România este cea de-a treia piață ca importanță pentru austrieci (16,3% din portofoliu) , după Rusia (20,5%) țara de proveniență (19,9%), dar înaintea Poloniei (11,6%), Ungariei (8,9%), Germaniei (8,8%), Cehiei (7,5%) și Slovaciei (4,2%).

Această importanță reiese și din numărul clădirilor de birouri în care va fi implementat conceptul myhive. Astfel, clădirea Iride 20 din Iride Business Park și complexul S-Park au devenit deja myhive Iride 20 și myhive S-Park, în urma unui proces de transformare prin care zonele comune ale proprietăților oferă o gamă extinsă de servicii și o infrastructură îmbunătățită ce încurajează socializarea.Conceptul myhive va fi, de asemenea, implementat la Metroffice, Victoria Park și clădirea Iride 19.

60% din dezvoltările de spații logistice și industriale, în afara Capitalei

„Suntem încântați să avem cinci clădiri de birouri din portofoliul nostru local desemnate pentru implementarea brandului myhive. Astfel, România numără, alături de Polonia, cel mai mare număr de locații myhive în această primă etapă. Acest nou concept IMMOFINANZ se concentrează în totalitate pe nevoile și așteptările chiriașilor și angajaților lor. Este, așadar, important ca viitoarele clădiri myhive să dispună de o amplasare bună, infrastructură eficientă și un grad ridicat de flexibilitate”, spune Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România la IMMOFINANZ.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii