Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Immofinanz, portofoliu office cu rata de ocupare 82%

Slovacia a generat cea mai dinamică activitate de închiriere de spații office din portofoliul fondului de investiții austriac, urmată de Ungaria, Germania și România.
rsz_oliver_schumy_immofinanz_2015_1035

Fondul de investiții austriac anunţă o creștere de aproximativ 7% a ratei de ocupare în clădirile finalizate din portofoliul său de birouri, atingând aproape 82% la nivel de grup la sfârșitul anului financiar 2015/16 (30 aprilie 2016).

Contractele de închiriere semnate pentru segmentul office au vizat suprafețe totale de aproximativ 388.000 de metri pătrați, reprezentând 29% din suprafața întregului portofoliu, conform cifrelor preliminare. Din această suprafață, 307.000 de metri pătrați au fost închiriaţi în proprietăți finalizate și 81.000 de metri pătrați în proiecte în curs de dezvoltare. Aproximativ 40% din contractele încheiate pentru clădirile finalizate sunt acorduri noi sau extinderi ale unor suprafețe deja închiriate, în timp ce restul de 60% reprezintă prelungiri ale contractelor cu chiriași existenți.

Antena TV Group e în Iride Business Park

„Pe parcursul anului trecut, am pus în practică numeroase măsuri pentru a spori gradul de ocupare a portofoliului nostru office, incluzând aici şi investiții specifice pentru a optimiza calitatea ofertei. Rezultatele foarte bune ale acestor măsuri sunt acum vizibile, după cum am anunțat, în cifre”, precizează Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ. „Orientarea noastră puternică spre cerinţele clienților și continuarea inovațiilor în segmentul office vor contribui la o creștere susținută a gradului de ocupare în trimestrele viitoare”.

Stefan Schönauer, noul CFO al Immofinanz

Conform informațiilor preliminare, pe parcursul anului financiar 2015/16, cea mai dinamică activitate de închiriere pe segmentul office s-a înregistrat în Slovacia, unde au fost încheiate contracte noi și prelungiri ale celor existente pentru aproximativ 51% din suprafața închiriabilă disponibilă pe această piață principală. Clasamentul este completat de Ungaria (48%), Germania (36%) și România (31%). Dintre acordurile de închiriere semnate (în funcție de volum), 61% vizează perioade de cel puțin cinci ani.

Cele mai mari suprafețe individuale nou-închiriate sunt cele pentru noile sedii corporate ale trivago și Uniper, în Düsseldorfer Medienhafen: aproximativ 26.000 de metri pătrați, respectiv 28.000 de metri pătrați.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii