FacebookTwitterLinkedIn

Immofinanz Group, unul dintre cei mai importanţi investitori şi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa din România, a demarat lucrările de construcţie la proiectul logistic LOG.IQ Bucureşti, care va cuprinde o suprafaţă închiriabilă totală de 140.000 metri pătraţi.

Prima etapă a proiectului, cu o suprafaţă de 40.000 metri pătraţi, este planificată pentru livrare în al patrulea trimestru din 2015 (hala B) şiprimul trimestru din 2016 (hala A). Investiţia în prima fază se ridică la 16,7 milioane de euro. Această sumă se adaugă celor 19 milioane de euro deja cheltuite pentru achiziţionarea terenului şi realizarea infrastructurii. Pentru a doua fază a proiectului, investiţia se va ridica la aproximativ 44 de milioane de euro.

Sunt încântat să anunţ începerea construcţiei la LOG.IQ Bucureşti, un proiect ce promite să devină unul de referinţă în portofoliul nostru logistic. Piaţa logistică continuă să dea semne de îmbunătăţire şi suntem pregătiţi să răspundem noilor cerinţe ale clienţilor noştri, atât pentru proprietăţi existente, cât şi pentru cele build-to-suit”, a declarat Sorin Vişoianu, Country Manager Office & Logistics pentru România şi Bulgaria în cadrul IMMOFINANZ Group.

Ghidul Investițiilor Forbes : Cum să faci bani din imobiliare?

Etapa iniţială a LOG.IQ Bucureşti, planificată pentru livrare în al patrulea trimestru din 2015 (hala B) şi primul trimestru din 2016 (hala A), va cuprinde o suprafaţă închiriabilă de 40.000 metri pătraţi, în timp ce etapele 2 şi 3 ale proiectului vor creşte suprafaţa închiriabilă cu 100.000 metri pătraţi. LOG.IQ Bucureşti este localizat în imediata apropiere a Capitalei, în Mogoşoaia. Amplasamentul beneficiază de acces direct la oraş şi la autostrăzile A1, A2 şi A3, prin şoseaua de centură. De asemenea, proiectul este situat în apropierea Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Întreaga infrastructură a parcului logistic este finalizată, inclusiv străzile interioare şi reţelele de utilităţi (apă, canalizare, gaze, energie electrică, linii telefonice). În plus, proiectul beneficiază de acces la calea ferată.

Sorin Vișoianu, Immofinanz: ”Cred într-o creștere moderată”

Localizat în nord-vestul Capitalei pe un teren de 280.000 metri pătraţi, LOG.IQ Bucureşti permite integrarea soluţiilor build-to-suit, inclusiv spaţii cu temperatură controlată şi depozitare la temperaturi scăzute.