FacebookTwitterLinkedIn

Immofinanz, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România și proprietari de clădiri de birouri din București, a finalizat lucrările la structura primei etape din Metroffice, cel mai nou proiect de dezvoltare în sectorul de birouri al companiei, situat în zona Dimitrie Pompeiu. Prima dintre cele trei clădiri presupune o investiție de aproximativ 34 milioane euro și va pune la dispoziția companiilor aproximativ 20.000 metri pătrați de spațiu închiriabil. Finalizarea lucrărilor de construcție și livrarea primei clădiri sunt programate pentru al doilea trimestru calendaristic al anului 2016.

Aurelia Luca, country director la Skanska Property România

Metroffice_1

Structura primei clădiri din cadrul Metroffice a fost recent finalizată. Construcția va avea șase niveluri (parter + mezanin + patru etaje) și o suprafață închiriabilă totală de aproape 20.000 metri pătrați. Spațiile închiriabile ajung până la 3.500 metri pătrați per etaj și beneficiază de un design flexibil ce permite amenajarea atât de birouri individuale, cât și deschise. Antreprenorul general pentru proiectul Metroffice este PORR Construct.

„Dezvoltarea de birouri reprezintă o componentă esențială a business-ului nostru. Flexibilitatea maximă a proprietății este principala caracteristică, furnizând spații personalizate și un nivel ridicat al calității, răspunzând și chiar depășind așteptările chiriașilor noștri cu privire la spațiile de birouri”, a spus Christian Traunfellner, head of office în cadrul Immofinanz.

Când va fi finalizat, Metroffice va crea spații de lucru pentru aproximativ 5.000 de angajați. Aceasta este cea mai mare clădire dintre cele trei ale proiectului Metroffice și a presupus o investiție de 34 milioane euro.

Immofinanz își vinde portofoliul logistic, inclusiv cel din România

„Cu un amplasament excelent în nordul Bucureștiului și acces facil la metrou, tramvai și autobuz, suntem convinși că Metroffice va duce standardele pentru spațiile de birouri din Capitală la un nou nivel”, spune Sorin Vișoianu, country manager office & logistics pentru România și Bulgaria la Immofinanz.

10.000 de noi angajați în birourile din București

În următoarele decenii, proiectul extins Iride City, din care face parte Metroffice, va include un mix de spații de birouri, restaurante, hoteluri și centre de conferințe, grădiniță, parcuri și baze sportive, care vor transforma spațiul într-o zonă revitalizată a Bucureștiului, potrivit reprezentanților dezvoltatorului. Standardele actuale din domeniul designului și ergonomiei vor fi implementate, planurile incluzând obținerea certificării LEED și proiectarea unui acoperiș verde.

IKEA anunță un proiect de birouri în vestul Capitalei

Întregul proiect presupune modernizarea actualului Iride Business Park, cel mai mare parc de birouri din București și una dintre adresele de tradiție din cartierul de afaceri din nordul orașului. Iride Business Park este sediul unor companii importante la nivel național și internațional și ocupă 17 hectare de teren. În prezent, acesta oferă aproximativ 93.000 metri pătrați de spațiu închiriabil, distribuit în 20 de clădiri care variază de la cele cu un nivel la clădiri cu opt etaje. Când va fi finalizat sub forma unui cartier urban modern, în Iride City vor lucra 20.000 de angajați. Acesta este primul proiect pe care Immofinanz îl dezvoltă în România, modelul de business de până acum al fondului de investiții austriac vizând achiziția de proiecte existente.