Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

IMMOFINANZ demarează a doua fază a a ansamblurilor Adama din Titan

edenia_titan.jpg
  Dezvoltatorul imobiliar Adama, deţinut integral de austriecii de la IMMOFINANZ anunţă oficial demararea celei de-a doua faze în construcţia a doua proiecte rezidenţiale deja existente: Edenia Titan şi Evocasa Optima, cu o investiţie totală de 14,1 milioane de euro. 

 

Edenia Titan este prima investiţie a dezvoltatorului Adama într-un proiect bazat pe conceptul de cartier rezidenţial securizat, complet funcţional, în zona parcului Titan din Bucuresţi. Proiectul cuprinde şase clădiri rezidenţiale. Prima parte a complexului Edenia, finalizată în 2009 şi formată din două clădiri cu 226 de apartamente a fost vândută în întregime. Alte 126 de apartamente cu una, două sau trei camere, vor fi construite în faza a doua a proiectului, în perioada octombrie 2012 – toamna anului 2013.

Prima fază a proiectului Evocasa Optima este formată din 83 de apartamente finalizate în 2010, care până în momentul de faţă au fost vândute în proporţie de 82%. Lucrările pentru cele 84 de apartamente de două şi trei camere din a doua parte a proiectului sunt în plină desfăşurare.

“Credem în acest cartier care se dezvoltă rapid într-un nou major centru al oraşului”, spune Andreas Holler, Membru al Consiliului Executiv Adama Group.

IMMOFINANZ Group a finalizat în noiembrie 2011 achiziția a 69,22% din Adama Holding Public Ltd. (Adama). Grupul a investit încă din 2007 în această companie și devine astfel unicul acționar.

Prețul de achiziție al pachetului de acțiuni s-a ridicat ă la 42,43 milioane de euro. IMMOFINANZ Group a cumpărat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administrează Lehman Brothers Marea Britanie și de la acționarii fondatori.

”Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideală pentru extinderea noastră planificată în domeniul construcțiilor și dezvoltărilor rezidențiale, în special în România“, a argumentat Daniel Riedl, membru în Comitetul Executiv al IMMOFINANZ Group, motivele acestei tranzacții.

Adama a finalizat aproximativ 1.500 de apartamente de la înființarea sa în 2005. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăți cu o suprafață totală de peste 1.360.000 metri pătrați, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidențiale noi.Adama are o prezenţă semnificativă în zona Titan, cu 5 proiecte finalizate şi vândute în proporţie de 80%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii