Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Immofinanz cumpără apartamente cu 819 euro pe metru pătrat

eduard_zehetner_immofinanz_(426x640).jpg
Compania Buwog, subsidiară a Immofinanz Group, achiziționează 18.000 de apartamente în Germania, mărindu-și portofoliul la 54.000 de apartamente.

Buwog, subsidiară deținută de Immofinanz Group,va achiziționa un portofoliu de proprietăți rezidențiale de aproximativ 18.000 de apartamente, în suprafață de 1,09 milioane de metri pătrați în Germania de Nord.  Prețul de achiziție se ridică la aproximativ 892 milioane de euro, adică 819 euro pe metru pătrat.

În România, proprietarii de apartamente au crescut prețurile în ianuarie. Află cu cât

Tranzacția va avea loc prin mai multe vânzări de acțiuni și face obiectul aprobărilor autorităților de reglementare. Astfel, încheierea tranzacției este de așteptat să aibă loc în al doilea trimestru al anului 2014. VânzătorulesteSolaia RE, o asociere în participațiune între Prelios și un fond de investiții administrat de Deutsche Asset & Wealth Management – Real Estate. BUWOG  va prelua, de asemenea, activele rezidențiale și afacerile de administrare a proprietăților Prelios Deutschland.

Această tranzacție va mări portofoliul BUWOG până la aproximativ 54.000 de apartamente, cu o suprafață  de 3,72 milioane de metri pătrați și cu o valoare brută a activelor de 3,49 miliarde de euro.

Prin această achiziție BUWOG își atinge obiectivulsău strategic de a împărți în mod egal portofoliulsău de investiții între piețele cheie din Austria (51% din apartamentele rezidențiale) și Germania (49%).

Immofinanz Group va pierde controlul majoritar al Buwog în perioada următoare. Astfel, Consiliul Director și Consiliul de Supraveghere al IMMOFINANZ AG au aprobat propunerea care va fi făcută acționarilor la Adunarea Generală Extraordinară, convocată pentru înființarea noii entități BUWOG și ulterior listarea BUWOG pe bursa de valori.

Laszlo Csiki, născut în România, noul CEO al Adama Group

După înființarea noii entități, IMMOFINANZ va deține un procent de 49% în BUWOG AG, care este de așteptat să scadă pe termen mediu.Operațiunea va oferi actualilor investitori IMMOFINANZ oportunitatea de a participa la dezvoltarea BUWOG drept un grup de proprietăți rezidențiale și la dezvoltarea IMMOFINANZ drept o companie ce se concentrează pe afaceri imobiliare comerciale. În plus, BUWOG va câștiga independența necesară și accesul la oportunități de finanțaremaiflexibile”, a explicat Eduard Zehetner,CEO al IMMOFINANZ.

În România, Immofinanz deține nouă proprietăți în sectorul clădirilor de birouri, cu o suprafață închiriabilă totală de 206.427 metri pătrați, o valoare de aproximativ 350,1 milioane de euro și o rată de ocupare de 90,4%, la 31 iulie 2013, cinci centre comerciale, trei parcuri logistice, precum și dezvoltatorul rezidențial Adama, activ mai ales în România, dar și în Moldova, Ucraina şi Turcia.  Adama a construit până în prezent peste 1.650 de apartamente și câteva zeci de mii de metri pătrați de spații comerciale și birouri. Numărul unităților vândute de către Adama se ridică la peste 1.100, conform reprezentanților companiei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii