Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

IMMOFINANZ a agreat să-și vândă participația de 26% în CA Immo către Starwood pentru 882 de milioane de dolari

Consiliul de supraveghere al IMMOFINANZ AG a aprobat, în data de 2 iulie, și a semnat contractul pentru vânzarea pachetului de aproximativ 26% din investiția în CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) către Starwood, pentru un preț de aproape 758 de milioane de euro (882 de milioane de dolari). Cele două fonduri austriece sunt printre cei mai vechi și cei mai importanți investitori de pe piața din România.
S-Park

Cele 25.690.163 de acțiuni la purtător și patru acțiuni nominative în CA Immo vor fi achiziționate de vehiculul SOF-11 Starlight 10 EUR S.à r.l., companie membră a Starwood Capital Group (Starwood).

Prețul de vânzare pentru toate acțiunile incluse în pachetul tranzacționat se ridică la 757,9 milioane de euro, ceea ce corespunde unei valori medii de 29,5 euro per acțiune. Prețul acțiunilor neafectate înainte de anunțarea vânzării posibile a investiției CA Immo de către IMMOFINANZ în februarie 2018 a fost de 23,9 euro.

Tranzacția este condiționată de aprobarea de către autoritățile de concurență și de către Consiliul de administrație al CA Immo pentru transferul acțiunilor nominative.

Se așteaptă ca finalizarea să aibă loc în trimestrul al treilea al acestui an.

„Așa cum a anunțat în februarie 2018, IMMOFINANZ a evaluat diferitele opțiuni strategice în legătură cu investiția în CA Immo, inclusiv vânzarea acțiunilor. Vânzarea către Starwood este rezultatul unui proces structurat de licitare inițiat de IMMOFINANZ în aprilie 2018”, au detaliat reprezentanții IMMOFINANZ.

IMMOFINANZ a achiziționat în aprilie 2016 acțiunile la CA Immo (semnarea contractului de vânzare) pentru aproximativ 604 milioane de euro (23,5 euro per acțiune).

„Pe baza unei analize a investiției totale din ultimii aproximativ doi ani, IMMOFINANZ a realizat un profit de aproximativ 184 de milioane de euro din vânzarea din acțiunile CA Immo (inclusiv dividendele și după deducerea costurilor auxiliare). Asta înseamnă o rentabilitate a investițiilor de aproximativ 30%. Acțiunile CA Immo au apărut, în continaure, pe soldul IMMOFINANZ, la o valoare de 694,7 milioane de euro (adică 27,04 euro pe acțiune) la 31 martie 2018”, au detaliat reprezentanții IMMOFINANZ.

Veniturile nete după închiderea tranzacției sunt estimate să ajungă la aproximativ 507,9 milioane de euro, după rambursarea finanțării care a fost acordată în legătură cu achiziționarea investiției CA Immo și a fost majorată la 250 de milioane de euro, anul trecut.

O parte din aceste fonduri vor fi utilizate pentru o nouă răscumpărare a acțiunilor IMMOFINANZ cu un volum de până la 9,7 milioane de acțiuni (8,66% din acțiunile în circulație). Răscumpărarea va începe la 16 iulie 2018.

Acum doi ani, IMMOFINANZ și CA Immo au încercat o fuziune, vânzându-și unii altora acțiuni, dar operațiunea a eșuat.

Comitetul executiv și Consiliul de supraveghere al IMMOFINANZ a aprobat, la 2 iulie, și un program de răscumpărare a acțiunilor, având la bază autorizarea acordată în cadrul celei de-a 25-a ședințe generale anuale, din 11 mai 2018, în conformitate cu articolul 65 alineatul (1) din Regulamentul nr. 8 din actul austriac al acționarilor.

„Vânzarea investiției noastre aproape de nivelul istoric al prețului acțiunilor CA Immo ne permite să realizăm
un profit substanțial și va consolida, de asemenea, structura noastră de capital prin rambursarea finanțării aferente. Având în vedere Lichiditatea general solidă a Grupului, reducerea relativ ridicată a prețului acțiunilor la valoarea contabilă și EPRA NAV per acțiune, dorim să folosim o parte din aceste fonduri pentru răscumpărarea altor acțiuni până la volumul de 9,7 milioane”, a comentat Oliver Schumy, directorul executiv al IMMOFINANZ.

Perspectivele pentru plata dividendelor de 0,8 euro pe acțiune (adică 0,08 euro pe acțiune înainte de invers 10:1 împărțit la 23 iunie 2018) pentru anul financiar 2018 rămân intacte.

 

Foto: S-Park, unul dintre cele mai importante active locale din portofoliul CA Immo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii