Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

IMMOFINANZ a achiziționat 29% din S IMMO AG, pentru 390 de milioane de euro

IMMOFINANZ a anunțat că a semnat astăzi, 18 aprilie 2018, acorduri de cumpărare pentru un pachet de aproape 19,5 milioane de acțiuni la purtător, reprezentând 29,14%, ale S IMMO AG, Consiliul de supraveghere al IMMOFINANZ aprobând achiziția. Ambele sunt prezente pe piața din România.
The Mark

Prețul de achiziție se ridică la 20 de euro pe acțiune, astfel că volum total al tranzacției este de aproximativ 390 de milioane de euro. Aceasta va fi finanțată din lichiditatea disponibilă și, dacă este necesar, din împrumuturi bancare suplimentare.

Acțiunile au fost preluate de la companii membre ale grupului RPR (aproximativ 14,6 milioane de acțiuni) și de la Grupul SIGNA (aproximativ 4,9 milioane de acțiuni).

Tranzacția este supusă anumitor condiții de îndeplinit, în special aprobarea autorităților anticoncurență din Austria, Germania și alte jurisdicții. Se așteaptă ca tranzacția să se încheie în următoarea perioadă.

Portofoliul imobiliar al S IMMO completează portofoliul IMMOFINANZ în zonele de birouri și retail. Prin urmare, se așteaptă ca tranzacția să consolideze poziția pe piață a celor două companii și să creeze sinergii pentru gestionarea proprietăților. În cazul unei viitoare fuziuni a celor două companii, dimensiunea sporită ar conduce la o poziție mai puternică pe piața de capital. De asemenea, sunt posibile oportunități pentru realizarea unor sinergii substanțiale în ceea ce privește finanțarea și costurile generale”, au mai anunțat reprezentanții companiei.

Immofinanz a suspendat, pentru 2018, discuțiile de fuziune cu CA Immo

Situația investiției IMMOFINANZ în cea ce privește CA Immo rămâne neschimbată: IMMOFINANZ evaluează alte opțiuni strategice, indiferent de o eventuală fuziune. Aceste opțiuni includ posibilitatea unei vânzări profitabile a investiției în CA Immo.

La finalul lunii februarie, IMMOFINANZ a anunțat că a suspendat discuțiile privind fuziunea cu CA Immo, iar alte opțiuni strategice sunt în curs de evaluare, inclusiv vânzarea acțiunilor CA Immo.

Immofinanz și-a crescut veniturile din chiriile din România, în 2017, cu 6%, la aproape 50 de milioane de euro

IMMOFINANZ a obținut venituri din chiriile, în România, 49,78 de milioane de euro, o creștere de 6%, față de anul anterior.

 

Foto: Proiectul de birouri The Mark, situat în zona Buzești din centrul Bucureștiului, este deținut de S IMMO AG.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii