Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

IMM-urile solicită o acţiune rapidă din partea statului pentru a evita criza

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunţat luni că a primit o serie de informaţii de la membrii săi care indică deja un impact în creştere asupra anumitor sectoare ale economiei, în special pentru IMM-uri, ca urmare a intensificării efectelor virusului COVID-19 în Europa şi a măsurilor luate pentru a limita răspândirea, iar Consiliul solicită o acţiune rapidă din partea instituţiilor publice pentru a evita criza, informează New.ro.
credite IMM shutterstock_680761051

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR: “În aceste momente dificile, România are nevoie de solidaritate socială şi economică, să folosim toate resursele umane şi profesionale pentru a depăşi această perioada critică. IMM-urile sunt cele mai vulnerabile, dar şi cele capabile să susţină economia României, de aceea este imperios nesesar să luăm o serie de măsuri care să ne pregătească pentru preîntâmpinarea unei crize.”

Consiliul cere alocarea de fonduri disponibile din cadrul financiar 2014-2020 către furnizarea de capital de lucru IMM-urilor, precum şi crearea de mecanisme care să ofere asistenţă IMM-urilor aflate în dificultate.

Consiliul recomandă orientarea bugetului României spre investiţii imediate în economie prin modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice pentru a da posibilitatea IMM-urilor de a avea acces mai facil.

IMM-urile cer modificarea legislatiei privind Codul Muncii şi flexibilizarea cadrului legislativ: muncă temporară, work from home, tele-muncă etc.

Un alt instrument recomandat de CNIPMMR este oferirea de facilităţi prin prelungirea termenelor cu plăţile impozitelor şi contribuţiilor sociale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii