Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Energie |
|

IMM-urile europene, mai verzi în 2013

Energie_Regenerabila.jpg
IMM-urile europene au cu 5% mai multe locuri de muncă verzi față de 2012. 

IMM-urile europene au devenit mai „verzi” în 2013. Ele au creat mai multe joburi verzi, şi-au îmbunătăţit eficienţa resurselor, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat de Comisia Europeană.

42% din IMM-urile din UE au în prezent cel puțin un loc de muncă verde ( cu 5% mai mult față de estimările din 2012). Astfel, în total ele cumulează peste 20 de milioane de joburi verzi, dintre care peste  jumătate sunt în sectorul produselor și serviciilor ecologice: controlul poluării aerului, energie din surse regenerabile, eficiență energetică, managementul deșeurilor, materiale reciclate, servicii prietenoase cu mediul.

Citește și despre companiile în curs de înverzire

Conform aceluiași sondaj, 93% din IMM-urile europene iau cel puțin o măsură pentru a fi mai eficiente din punct de vedere al resurselor, cele mai comune acțiuni fiind minimizarea cantității de deșeuri (67%), reducerea consumului de energie (67%) și a altor materiale (59%). De asemenea, 8 din 10 IMM-uri au în plan măsuri suplimentare pentru economisirea resurselor pentru următorii doi ani, în special în privința energiei (58%) și deșeurilor (56%). Creșterea presiunii economice de a utiliza resursele mai eficient ar putea fi un factor care a contribuit la aceste rezultate.

În Uniunea Europeană există aproximativ 20,3 milioane de întreprinderi mici și mijlocii, în care funcţionează aproximativ 90 de milioane de locuri de muncă.

Cercetarea a inclus peste 11.000 de IMM-uri din statele membre și din Albania, Islanda, Liechtenstein, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Serbia, Turcia, Israel și SUA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii