Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

IMM-urile din România au acces la credite garantate cu până la 90%, prin programul IMM Invest

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest, prin care pot beneficia de credite garantate cu până la 90%.
 aboneaza-te
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

UPDATE 2

Comunicat FNGCIMM: Rata de înscriere a fost foarte mare, dar sunt și suspiciuni de atac cibernetic “Portalul imminvest.ro a inregistrat o rata de inscriere de peste 200 aplicatii pe secunda inca din primele momente de la deschiderea aplicatiei, fiind intr-o crestere exponentiala. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei. In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice. Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia si ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi”, arată FNGCIMM.

UPDATE:  Site-ul imminvest.ro, unde firmele puteau accesa credite garantate de stat cu dobânzi preferențiale subvenționate începând de de la ora 10:00, este nefuncțional. Ministrul de Finanțe vorbește despre un posibil atac, reprezentanții Fondului de Garantare spun că site-ul s-a blocat fie pentru că au fost prea multe solicitări, fie pentru că a căzut victimă unui atac informatic.

Florin Câțu, ministrul Finanțelor: „Astăzi, la ora 10:00, am început cel mai amplu program de susţinere a IMM – IMM Invest. Cu un simpluclick şi completarea unui formular, IMM au acces la credite garantate  cu până la 90% pentru investiţii şi capital de lucru. Guvernul României porneşte al treilea prorgram important, după programul cu şomajul tehnic şi  cel al amânării ratelor clienţilor la bancă. Este important nu doar prin dimensiune, dar tot astăzi începem şi etapa a doua, cea de repornire a economiei. Faţă de celelate două programe, IMM Invest nu are nicio condiţionalitate, se adresează tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus. Este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicaţiile sunt pe termen lung. Este un prorgram prin care începem  repornirea economiei”.

Plafonul de garantare este de 15 miliarde de lei, o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană, iar creditele sunt garantate cu până la 90%, în funcţie de destinţaie, dacă sunt capital de lucru sau investiţii, notează News.ro.

Începând de astăzi companiile se pot înregistra pe platforma IMM Invest.ro, se completează un formular, iar dacă toul e ok, formularele sunt trimise către banca solicitată de client.  Comisioanele și dobânzile sunt suportate de Guvernul României.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii