FacebookTwitterLinkedIn

Aplicaţia IMM Invest a fost lansată iniţial la 17 aprilie, însă site-ul s-a blocat şi nu a mai putut fi accesat.

IMM Invest este cel mai amplu program guvernamental de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici şi mijlocii.

Înscrierile online se vor desfăşura în sesiune continuă până la sfârşitul anului 2020 şi până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei. În sesiunea anterioară, nici o societate nu a fost înregistrată.

Pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru IMM-urile solitante portalul imminvest.ro a fost dezvoltat de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar aplicaţiile au fost evaluate din punct de vedere al securităţii cibernetice de echipe STS şi SRI.

În programul IMM Invest România s-au înscris 22 de bănci finanţatoare, care vor acorda credite sau linii de credit pentru investiţii în valoare de până la zece milioane de lei.

Acestea vor fi garantate de stat până la maximum 80%.

Când a fost lansată iniţial, aplicaţia înregistra chiar şi 400.000 de accesări pe minut, un volum prea mare pentru a fi susţinut de platformă, spun specialiştii, notează Radio România Actualități.

Peste 40.000 de intreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate să se înscrie în programul guvernamental IMM Invest România.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii prin accesare de finanţări garantate.