Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

IT |
|

Imagini de la lansarea satelitului ASTRA 5B

ASTRA 5B
Satelitul ASTRA 5B lansat cu succes la bordul rachetei Ariane 5. Acesta va extinde capacitatea de transpondere şi amprenta geografică SES din Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente pentru DTH, direct-to-cable şi transmisii de contribuţie la reţelele de televiziune terestră digitală.

ASTRA 5B a fost construit de compania Airbus Defence and Space Systems din Toulouse, Franţa, cu ajutorul platformei extrem de fiabile Eurostar E3000. Satelitul va fi amplasat în poziţia orbitală 31,5 grade est şi este prevăzut cu 40 de transpondere în bandă Ku (echivalentul a 36 MHz), precum şi 6 transpondere în bandă Ka.

Satelitul mai transportă şi o sarcină utilă găzduită în bandă L pentru Serviciul european geostaţionar mixt de navigare (EGNOS) al Comisiei Europene. EGNOS contribuie la verificarea, îmbunătăţirea şi raportarea privind fiabilitatea şi acurateţea semnalelor de poziţionare în Europa.

ASTRA 5B a avut o masă de lansare de 5.724 kilograme şi anvergura aripilor sale va atinge 40 m după amplasarea generatoarelor electrice solare pe orbită; satelitul va dezvolta o putere de 13 kW până la sfârşitul duratei de viaţă nominale de 15 ani.

Vezi aici GALERIE FOTO cu lansarea satelitului ASTRA 5B

„Lansarea cu succes a satelitului ASTRA 5B care a avut loc astăzi îmi oferă o satisfacţie deosebită acum, la mai puţin de două săptămâni până la retragerea mea oficială din funcţia de Preşedinte şi CEO al SES din 3 aprilie 2014. Reuşita lansării marchează extinderea flotei de sateliţi SES în timpul mandatului meu de la 4 sateliţi pe o poziţie orbitală deasupra Europei în anul 1995 la 56 de sateliţi în 37 de sloturi orbitale în jurul lumii în prezent. De asemenea, numărul transponderelor active va creşte de la 64 la 1.508, odată cu intrarea în funcţiune a satelitului ASTRA 5B. În concordanţă cu strategia noastră clar definită, ASTRA 5B va mări capacităţile SES deasupra ECE, Rusiei şi CSI”, declară Romain Bausch, preşedinte şi CEO al SES.

În prezent, Airbus Defence and Space finalizează integrarea şi testele pentru Astra 2G, care va fi lansat anul acesta. De asemenea, au început lucrările de construire a satelitului SES-10. Cei doi sateliţi sunt modele Eurostar E3000.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii