Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ilie Ciuclea

Avere: 12-13 milioane de euro Vrsta: 66 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Salubritate            

Fostul senator Ilie Ciuclea deţine alături de familia sa nu mai puţin de 80% din acţiunile firmei de salubritate Supercom. Compania face curăţenie în sectorul 2 din Capitală şi a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 28,2 milioane de euro, în scădere faţă de 2008 când a atins 30,25 milioane de euro. Firma de salubritate are contract cu Primăria sectorului 2 şi se ocupă inclusiv de ridicarea autovehiculelor staţionate ilegal în zonele aferente, dar şi de colectarea deşeurilor electrice şi electrocasnice.

Anul acesta, Supercom a obţinut un credit de 5,5 milioane de euro de la BCR pentru un proiect realizat în judeţul Dâmboviţa. Suma a fost acordată pentru realizarea primului proiect de gestionare a unui sistem ecologic integrat de colectare a deşeurilor din România, finanţat cu fonduri europene. Cele 5,5 milioane euro vor fi utilizate pentru achiziţia de utilaje, costul întregului proiect ridicându-se la aproximativ 65 milioane de euro. Trei sferturi din sumă va proveni din fonduri europene, iar restul dintr‑un credit de la Banca Europeană de Investiţii contractat de Consiliul Judeţean.

În pofida crizei, Ciuclea nu a concediat personal, iar în 2009 compania Supercom a ajuns la circa 1.500 de salariaţi. În ultima declaraţie de avere, Ciuclea aminteşte că are o casă de vacanţă în Buşteni, dar şi terenuri în intravilan care depăşesc 100.000 mp în Afumaţi, Tunari şi Buşteni.

Ciuclea deţine 100.000 mp de teren agricol în judeţul Ialomiţa (Sineşti), dar şi circa 90.000 mp de teren forestier în Dâmboviţa (Vişineşti).

Despre Supercom s-a scris de multe ori în presă că i-a avut ca acţionari iniţiali pe Dorin Cocoş (soţul Elenei Udrea) şi alte personaje care deţin grosul contractelor de asfaltări, dar şi al parcărilor din Capitală. Ilie Ciuclea este un fost candidat al ApR (Alianţa pentru România) la Primăria Capitalei şi fost senator al PSD.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii