FacebookTwitterLinkedIn

Primarul Ilie Bolojan e de părere că restricțiile legate de coronavirus ar putea fi relaxate parțial, după data de 1 mai: „Noi, spre exemplu, am pus la dispoziția marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajați, termometre gratuite cu care să facă trierea în companii, încercăm să punem aceste termometre inclusiv la intrarea în supermarketuri, la urcarea în mijloacele de transport în comun, va trebui să punem la dispoziția populației măști (…). Treptat-treptat, cu măști pe față, cu anumite activități economice redeschise, din punctul meu de vedere, văd fezabil ca după data de 1 mai, treptat-treptat, să se treacă la repornirea economiei, pentru că nu numai în Oradea, dar în Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni în șomaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care plătesc chirii. Deci cu cât vom reuși să redeschidem mai repede activitatea economică și cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici”, conform RFI.

Primăria Oradea a cumpărat echipament medical direct din China și a reorganizat spitalele cu mai multă ușurință, întrucât toate se află în subordinea municipalității.

De asemenea, Primăria municipiului Oradea se gândește să instaleze termometre la intrarea în supermarketuri și la urcarea în mijloacele de transport în comun.