Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Ileana Selejan, profesoara din Arad care își inspiră elevii să construiască roboți

A doua ediție a competiției FIRST Tech Challenge, care reunește 1.200 de liceeni pasionați de robotică, din toată țara, a început pe 17 februarie, la Cluj, cu prima etapă demonstrativă.
DSC05705_edited (1)

Adus în România și implementat la nivel național de Asociația „Nație Prin Educație”, fondată de Dana Războiu, concursul le va da șansa câștigătorilor din România să participe la Campionatul Mondial de Robotică din SUA.

„Acest concurs încurajează creativitatea, încurajează cooperarea. La noi competiția pornește de la note, este o competiție prost înțeleasă. Ce spune de fapt despre tine dacă ai 7 sau 9? Copiii din echipă învață unul de la celălalt și se ajută între ei”, spune Ileana Selejan, profesoară la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad.

În 2016, ea a pus, la colegiul „Moise Nicoară”, bazele echipei de robotică „Harambe Cartel” care a participat la prima ediție a BRD FIRST Tech Challenge din 2017. Sub coordonarea Ilenei Selejan, elevii au construit un robot: i-au desenat și printat piesele la imprimanta 3D, l-au programat și pilotat, au vorbit despre el publicului și sponsorilor.

„Misiunea mea este să îi ajut pe copii să se dezvolte. La robotică, copiii își exersează manualitatea, capacitatea de gândire și responsabilitatea, învață să lucreze în echipă, să își susțină ideile”, explică profesoara. În echipă, toți au rolul lor bine stabilit: unii asamblează, alții construiesc piese, alții programează și alții pilotează.

„Mă întristează când văd în jur indiferență și mă gândesc ce generație de profesori va veni. Nimeni nu mai vrea să fie profesor și e păcat. Însă lucrul cu copiii poate să îți dea atâtea satisfacții. Trebuie să iubești copiii și să înțelegi că rolul tău este să îi asiști ca să învețe cum să învețe”, susține profesoara. În această perioadă, echipa sa se pregătește să își testeze robotul în primele etape preliminare, urmând ca pe 23-25 martie să participe la faza finală din București, la Sala Polivalentă.

CITEȘTE ȘI COOL HUNTING: stilourile Visconti și nostalgia cernelii

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii