Cautare
, Staff

Antreprenori |
|

Ilan Laufer:„Prin Smart Start USA am reușit să atingem și zona educației antreprenoriale, zona culturală și financiară în același timp”

Platforma Smart Start USA se apropie în prezent de cifra de 1000 de utilizatori, iar în ceea ce privește planurile de afaceri, peste 150 din cele depuse sunt finalizate, în timp ce alte 350 se află deja în proces de completare, spune Ilan Laufer, inițiatorul proiectului.
shutterstock_banii

Programul Smart Start USA urmărește crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului si internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii și facilitează accesul la finanțare, îndrumare, educație și instruire antreprenorială pentru un număr de 10.000 de companii românești anual.

„Ceea ce încercăm noi să facem este să schimbăm mentalitatea, să schimbăm o paradigmă care ne-a îngreunat mult timp. După cum știm, economia românească este cea mai puțin finanțată din Uniunea Europeană, atunci când discutăm de zona IMM-urilor. Prin intermediu Smart Start USA încercăm să consolidăm și parteneriatul strategic cu Statele Unite și de aceea avem o deschidere către toți antreprenorii. Ne-am dorit să atingem cât mai mulți tineri antreprenori și companii românești și cred că am reușit să face acest lucru. Prin Smart Start USA am reușit să atingem și zona educației antreprenoriale, zona culturală și financiară în același timp”, a declarat Ilan Laufer, coordonatorul programului.

Bugetul programului este de 500 de milioane de dolari, valoarea creditului financiar acordat fiind de maximum 200.000 de dolari, iar aportul propriu de minimum 15%, iar perioada de implementare este de 7 ani. Programul este implementat prin intermediul a trei bănci, First Bank, BCR şi Banca Transilvania.

„Am fost foarte impresionat de impactul acestui proiect despre care credem cu tărie că este menit să întărească realțiile statului român cu SUA (…) First Bank încurajează antreprenorii și este pregătită să le ofere sprijinul necesar”, a precizat Dominic Bruynseels, președinte First Bank.

„Susținem un program inovativ și flexibil. O economie sustenabilă are nevoie de produse competititive pe piață, venite din partea antreprenorilor români. Avem și primele credite acordate, 15 antreprenori au semnat deja”, a declarat Leonard Cornoiu, director al Departamentului de Programe Europene din cadrul Băncii Transilvania.

„Programele existente răspund la nevoia României de a încuraja mendiul antreprenorial. Mediul de business trebuie să învețe să fie performant la nivel global”, susține Adrian Manea, Director Grup Retail BCR.

Firmele românești doritoare se pot înscrie în acest program până la finalul anului. Fiecare companie poate beneficia de un credit de până la 200.000 de dolari, cu un aport propriu de cel puţin 15%, iar durata de implementare va fi de maximum șapte ani. Condiția ar fi ca firma respectiv să nu aibă datorii la bugetul de stat. Înscrierea companiilor în program durează cel mult 30 de minute.

Inițiatorul proiectului spune că se așteaptă ca până la finalul anului 2018 cel puțin 10.000 de companii cu capital românesc să beneficieze de sistemul lansat.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii