FacebookTwitterLinkedIn

În urma unor sesizări primite de companiei, legate de accidentări în care șezlongul MYSINGSÖ s-a prăbușit în timpul folosirii, din cauza reasamblării incorecte, Ikea a hotărât să recheme produsele în magazinele din întreaga lume. Dovada plății (bonul) nu este necesară.

După spălarea materialului textil, există posibilitatea ca șezlongul să fie reasamblat incorect și acest lucru să conducă la riscul de cădere sau de prindere a degetelor. IKEA a primit cinci sesizări, iar toate au dus la rănirea degetelor și au necesitat îngrijiri medicale. Plângerile au fost raportate în Finlanda, Germania, SUA, Danemarca și Australia.

mysingso-beach-chair-red__0478448_PE617510_S4

Numărul șezlongurilor MYSINGSÖ care s-au vândut în magazinele IKEA din lume este de aproximativ 600.000 de bucăți. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 2.418, la prețul de 99,9 lei / bucata, fără a primi nicio sesizare de acest gen cu privire la acest produs.

Citește și: Ikea mai are un pas până la începerea construcției noului magazin din București, de 80 de milioane de euro

Șezlongul MYSINGSÖ a trecut testele relevante la care a fost supus din punct de vedere mecanic, chimic și cele specifice pentru produsele textile. Imediat după primirea sesizărilor, reprezentanții IKEA au inițiat o investigație. Aceasta a condus la îmbunătățirea design-ului pentru a preveni riscul de reasamblare incorectă și de accidentare. Versiunea îmbunătățită a șezlongului MYSINGSÖ va fi disponibilă în magazinele IKEA începând din februarie 2017.

IKEA își cere scuze pentru inconveniențele create de rechemarea acestui produs.