Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

IKEA retrage de pe piaţă cana Lyda

Cana_LYDA.jpg
Din cauza celor 20 de sesizări primite de IKEA cu privire la faptul că fundul cănii Lyda s-a desprins în timpul folosirii la temperaturi ridicate, compania a decis retragerea acestora de pe piaţă din toate magazinele din lume.

Totodată, au început investigaţiile pentru a depisa care este cauza. Potrivit IKEA, testele realizate până în acest moment au reflectat un defect  la un număr restrâns de produse, care determină o sensibilitate la diferențele de temperatură. Cercetările vor continua până la identificarea și eliminarea cauzei profunde care a dus la desprinderea fundului.

Până la rezolvarea situaţiei, IKEA a sistat vânzarea produsului şi îi invită pe toţi consumatorii să îl returneze, pentru a primi în schimb contravaloarea acestuia. Niciun alt tip de căni comercializate în magazinele IKEA din lume nu este afectat de această  acțiune de retragere de pe piață.

Cana LYDA a intrat în gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toată lumea în august 2012 şi a fost retrasă de la vânzare în aprilie 2013, după prima sesizare. Cănile LYDA au fost produse în Thailanda şi au fost vândute în toate magazinele IKEA din lume în perioada august 2012 – aprilie 2013, în număr de 220.000 bucăţi, ce se identifică după următoarele coduri de produs: 302-033-79 LYDA (Cană 59 cl) şi 502-033-78 AP, JP LYDA (Cană 59 cl).

Pe plan local, magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat până la data retragerii 1.105 căni LYDA cu codul de produs 302-033-79, la preţul de 17,99 lei şi nu a primit nicio sesizare. Articolul cu codul 502-033-78 nu a fost disponibil pentru vânzare în România. Toţi cei care au achiziţionat un produs cu codul 302-033-79, cumpărat din magazinul IKEA din Băneasa, sunt invitaţi la departamentul de Relaţii cu Clienţii din magazin să  îl returneze şi să îşi primească banii înapoi, începând chiar din 5 iunie 2013.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii