FacebookTwitterLinkedIn

Investiția totală în acest magazin se ridică la aproape 90 de milioane de euro. Acesta va fi cel mai mare magazin din zona de Sud-Est a Europei.

“Vrem să ajungem la nouă magazine IKEA în România. IKEA Pallady este primul pas din planurile de expansiune. Vrem să deschidem magazine în Timișoara, Cluj și Brașov”, a spus Stefan Vanoverbeke, Retail Manager IKEA South-East Europe.

De asemenea, IKEA plănuiește să deschidă al treilea magazin din București, care cel mai probabil va fi poziționat în zona de Vest.

“Vom mai deschide încă un magazin în București, ne uităm către zona de vest. Trebuie să fie o zonă accesibilă, terenul să aibă o anumită dimensiune, ne uităm la mai multe componente. Celelalte orașe la care ne gândim sunt Timișoara, Brașov, Cluj, Iași, Constanța, Craiova”, a spus pentru Forbes Vladislav Lalić, property and expansion manager IKEA South East Europe.

El estimează că magazinul din zona Pallady va avea în jur de 2,5-3 milioane de vizitatori, anual.

“România este cea mai mare piață pentru noi din această regiune, am analizat piața foarte bine. Bucureștiul, cu 3 milioane de locuitori este un centru important, oamenii au o putere mai mare de cumpărare, există interes pentru produsele IKEA, este un brand foarte popular, magazinul din Băneasa dovedește acest lucru. Am deschis în august un magazin în Belgrad, următorul va fi cel din București, apoi avem în plan să deschidem în Ljubljana, capital Sloveniei”, a mai spus acesta.

Cel de-al doilea magazin IKEA din România va avea 37.000 de metri pătrați și va genera 300 de locuri de muncă.

“Magazinul va avea toate facilitățile pe care le au magazinele IKEA: 1.300 de locuri de parcare, restaurant, cu o capacitate de peste 550 de locuri, bistro, locuri de joacă pentru copii”, a adăugat Lalić.

Primul magazin IKEA din România a fost deschis în 2007, în zona Băneasa din Capitală.

IKEA România a înregistrat vânzări în valoare de 586,6 milioane de lei, fără TVA, în anul financiar trecut (1 septembrie 2016 – 31 august 2017), în creștere cu 14%, arată datele transmise recent de companie. În acest interval, peste 3,3 milioane de oameni au vizitat magazinul IKEA din România și peste 7,5 milioane de vizitatori unici au accesat magazinul online.