Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

IKEA Group a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România

IKEA Group – prin subsidiara sa din România, IRI (IKEA Resource Independence) Investments SRL– a decis să achiziționeze 33.600 de hectare de pădure în România.
ikea.jpg

Suprafețele împădurite achiziționate sunt localizate în centrul și nord-estul României (mai ales în Prahova, Buzău, Vrancea, Botoșani), cu o concentrare mai mică în nord-vest (Bihor), a declarat pentru Forbes România Frederik de Jong, Chairman of the Board IRI Investments. Valoarea tranzacției este confidențială, în conformitate cu contractul, a mai precizat el.

România devine astfel prima țară în care IKEA Group face o astfel de investiție și, astfel, se va realiza legătura între resursa de lemn sustenabilă aflată în proprietate, producția prin intermediul relației directe cu furnizorii locali și până la produsele finite din magazine, spun reprezentanții companiei.

„IKEA Group a decis să investească în operațiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil și sprijină viziunea noastră de a pune la dispoziția consumatorilor produse de calitate la prețuri accesibile. Investiția în păduri este și o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucuroși să anunțăm extinderea investiției noastre în activități forestiere în România, o țară importantă pentru producția noastră de piese de mobilier. Prin această achiziție, România devine prima țară în care IKEA Group își va administra propriile operațiuni forestiere și ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor”, a mai spus Frederik de Jong.

Citește și unde se va construi al doilea magazin IKEA

Potrivit lui Krister Mattsson, Board member IRI Investments Group, Regatul Țărilor de Jos, IKEA Group a investit până acum peste 1,5 miliarde de euro în energia regenerabilă – energie eoliană și panouri solare, iar „această nouă investiție se încadrează în strategia IKEA Group de a investi în păduri administrate  sustenabil, aflate în piețe importante pentru dezvoltarea IKEA Group, în Europa și în afara ei. România este o piață de creștere sigură, cu potențial bun pentru dezvoltare. Analizăm și alte piețe pentru potențiale investiții”.

Acest anunț vine la scurt timp după ce IKEA a anunțat că a achiziționat terenul pentru construirea celui de-al doilea magazin din România. Legat de cea mai recentă tranzacție, IKEA își ia angajamentul că va face toți pașii necesari pentru ca pădurile să fie administrate într-un mod sustenabil și pentru a adera la cele mai înalte standarde de management forestier.

„Am creat o nouă organizație pentru administrarea pădurilor și începem angajarea de experți în management forestier responsabil. Prin respectarea tuturor regulilor și standardelor interne și locale și a legislației în vigoare și prin integrarea surselor de lemn în modelul său sustenabil de business, IKEA Group își ia angajamentul să asigure un lanț de producție al lemnului administrat în mod responsabil în România. Angajamentul nostru aici este pe termen foarte lung, timp în care ne vom desfășura activitatea așa cum IKEA Group face peste tot în lume: în mod onest, responsabil, cu respect pentru oameni și mediu” a adăugat Frederik de Jong.

MAI MULTE PE ACEASTĂ TEMĂ

Ce își comandă românii online de la IKEA

Studiul IKEA: Bucureștenii se trezesc mai devreme decât locuitorii altor capitale europene

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii