FacebookTwitterLinkedIn

IKEA Foundation a lansat astăzi raportul anual pentru anul 2013 și anunță donații în valoare de 139 de milioane de dolari (101 de milioane de euro), care au fost direcționați către copiii și familiile din cele mai sărace comunități ale lumii. În 2013, IKEA Foundation a intrat în topul fundațiilor care fac cele mai mari donații din lume.

Comparativ cu anul 2012, IKEA Foundation a crescut rata de donații cu 21% și și-a extins acțiunile în 35 de țări, contribuind, astfel, la îmbunătățirea vieții a milioane de copii din peste o treime dintre cele mai sărace zone ale lumii. Întreaga sumă donată în anul fiscal 2013 a fost finanțată din profitul Companiei IKEA Group și reprezintă peste 3% din profitul companiei de mobilier și decorațiuni.

“Anul 2013 a fost o călătorie remarcabilă pentru noi, cei de la IKEA Foundation. Sumele donate au crescut foarte mult, am dezvoltat parteneriate inovatoare și ne-am asigurat că avem resursele să ajutăm 100 de milioane de copii și familiile lor până în anul 2015”, a declarat Per Heggenes, Chief Executive Officer la IKEA Foundation.

IKEA Foundation colaborează cu 31 de organizații non-profit și este cel mai mare donator corporativ la nivel global al UNICEF, al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), al Organizației Salvați Copiii, Clinton Health Access Initiative (CHAI), KickStart International și altele.

În anul 2013, IKEA Foundation a lucrat cu UNHCR și Refugee Housing pentru a dezvolta adăposturi de urgență mai sigure, mai durabile, şi care aduc refugiaţilor soluţii inovatoare, precum iluminatul solar.

 “IKEA Foundation este cel mai mare partener din sectorul privat al UNHCR și, împreună, sperăm să transformăm viețile multor refugiați”, a declarat António Guterres, United Nations High Commissioner pentru  Refugees (UNHCR).