FacebookTwitterLinkedIn

Achiziția terenului de 48 de hectare din zona bucureșteană Sisești a fost făcută prin compania Vastint, brațul imobiliar al grupului IKEA. Este al treilea proiect major, fără a pune la socoteală cel de-al doilea magazin IKEA, ce va fi edificat în zona Theodor Pallady, pe care grupul suedez îl anunță în ultimele patru luni.

IKEA Group a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România

Situat pe Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr. 194, terenul este înconjurat de un cadru verde, liniștit, cu o varietate de facilități la îndemână, precum centre comerciale și numeroase conexiuni de transport public, potrivit reprezentanților companiei. ”Un proiect deja în desfășurare, ce vizează sectorul 1 și zona Străulești, prevede realizarea unui sistem de transport integrat, complet cu stație de metrou, autobuze și microbuze, precum și facilități park-and-ride. Amplasarea beneficiază de ieșire facilitată spre zona de nord a Capitalei, precum și acces către aeroporturile Băneasa și Otopeni”, se arată în anunțul făcut de compania Vastint România, brațul imobiliar al Inter IKEA.

Șeful IKEA: România are potențial pentru 9 magazine

„Este un pas important pentru Vastint România. Tranzacția reprezintă o investiție strategică pe termen lung, ce are în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidențial. În perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană“, afirmă Antoniu Panait, director general al Vastint România S.R.L.

Vastint România deține încă două proiecte importante în București: Timpuri Noi Square, amplasat în sectorul 3, cu până la 100.000 de metri pătrați de spații de birouri clasa A și comerciale precum și 50.000 de metri pătrați de spații rezidențiale planificate și Business Garden Bucharest, situat în sectorul 6, ce va aduce pe piața locală 41.000 de metri pătrați de birouri clasa A și spații comerciale.