FacebookTwitterLinkedIn

Prudență. Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine evenimentul de lansare a lucrărilor la proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint România, parte a Inter IKEA Property Division, brațul imobiliar al Inter IKEA Group.

IKEA a cumpărat, în 2010, terenul fostei fabrici Timpuri Noi, înființată la sfârșitul secolului al XIX-lea sub numele de Lemaitre. La acel moment, existau speculații potrivit cărora IKEA va construi al doilea său magazin din România pe terenul în suprafață de 54.000 de metri pătrați.

Șeful IKEA: România are potențial pentru 9 magazine

Speculațiile au luat sfârșit la începutul acestui an, când grupul Vastint, brațul imobiliar al gigantului suedez, a anunțat proiectul Timpuri Noi Square, un ansamblu mixt office-rezidențial, completat cu o mică suprafață (3.000 de metri pătrați) de spații comerciale amplasate la parterul clădirilor de birouri.

Vastint România a anunțat oficial, în această săptămână, lucrările la prima etapă a primei faze a proiectului: două clădiri de birouri cu suprafață închiriabilă de aproximativ 30.000 de metri pătrați. Antoniu Panait, directorul general al Vastint România, a declarat că valoarea investiției nu poate fi comunicată, din cauza unei clauze de confidențialitate din contracul cu firma constructoare, Danya Cebus, însă surse din piață, consultate de ”Forbes România”, estimează suma la 50 de milioane de euro.

IKEA a obţinut certificatul de urbanism pentru magazinul din Theodor Pallady (București)

Legat de componenta rezidențială a proiectului, Antoniu Panait a declarat că, deocamdată, aceasta nu se află nici măcar în faza de proiectare. ”Momentan ne concentrăm pe partea de birouri”, a explicat oficialul Vastint România. Prima etapă a primei faze are ca termen de finalizare anul 2017. Pe hârtie, proiectul cuprinde, în total, 100.000 de metri pătrați închiriabili de spații office și 50.000 de spații rezidențiale, 3.000 de metri pătrați de spații comerciale situate la parterul clădirilor office și zone de relaxare.