FacebookTwitterLinkedIn

Începând din data de 1 mai 2018, Wiebke Schloemer l-a înlocuit pe Tomasz Telma.

Fost director pentru infrastructură regională în cadrul IFC, Schloemer va coordona o regiune care include Turcia, Romania, Ucraina, Georgia, Serbia, Kazahstan, Polonia, Rusia şi alte ţări, şi va conduce o echipă de 420 de profesionişti care sunt responsabili cu investiţii noi în valoare de peste 3 miliarde de dolari.

Schloemer are o experienţă de peste 20 de ani în finanţarea proiectelor şi în finanțele corporatiste, precum şi în investiţiile cu capitaluri private din mai multe domenii de activitate, inclusiv energie, transporturi, utilităţi, telecomunicaţii şi tehnologie. Înainte de această numire, ea a coordonat investiţiile în infrastructură ale IFC în Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, gestionând investiţii de peste 5,5 miliarde de dolari.

Aceasta este o regiune în care au fost inovate multe produse şi iniţiative noi, de la asistenţă tehnică în domeniul eficienţei energetice şi a resurselor la obligaţiuni verzi şi de la primul proiect de adaptare la schimbările climatice ale IFC la iniţiativa pentru oraşe a IFC, ajutând societăţile private să crească şi să contribuie la creşterea economică regională. Deşi rezultatele sunt îmbucurătoare, provocările rămân. Consider că rolul nostru în regiune constă în a furniza soluţii cu ajutorul sectorului privat pentru cele mai presante necesităţi ale ţărilor pentru care lucrăm, cum ar fi îmbunătăţirea infrastructurii, îmbunătăţirea eficienţei în domeniul agroalimentar, sprijinirea inovaţiilor prietenoase cu mediul în domeniul producţiei şi consolidarea pieţelor de capital locale”, a spus Schloemer.

Angajat la IFC în 2004, Schloemer a început ca ofiţer de investiţii în cadrul departamentului care se ocupă de sectoarele telecomunicaţiilor, media şi tehnologiei, cu sediul în Washington D.C. Ulterior, a dobândit experienţă în ţări din Europa şi Asia Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi estul Asiei şi regiunea Pacificului.

Înainte de a lucra la IFC, Schloemer a fost angajată la Banca Europeană de Investiţii in Luxembourg, şi la DEG, o corporație de investiţii din Germania, în domeniul tranzacţiilor cu pasive şi capitaluri din domeniul infrastructurii în diverse ţări din Africa, Asia şi Europa de Est.