FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta este prima emisiune în monedă locală a IFC, în baza acordului dat recent de Guvernul român.

Obligațiunile sunt emise în cadrul programului Obligațiuni Globale pe Termen Mediu (GMTN) al IFC. În cadrul programului, IFC poate emite obligațiuni denominate diverse valute atunci când oportunitățile din piață se aliniază nevoilor de finanțare ale clienților IFC din sectorul privat.

Obligațiunile au maturitate de un an și au fost vândute unei combinații de investitori internaționali și locali. Emiterea obligațiunilor sprijină investițiile IFC în sectorul privat din România.

Emiterea primelor obligațiuni ale IFC denominate în RON este în concordanță cu strategia IFC de a furniza finanțare într-un număr tot mai mare de valute și de a extinde meniul opțiunilor de finanțare în monedă locală pentru clienții noștri”, a declarat Jingdong Hua, vicepreședinte și trezorier al IFC.

Emiterea obligațiunilor se încadrează, de asemenea, în strategia IFC de mobilizare a investitorilor internaționali și naționali pentru a furniza finanțare în monedă locală pentru sectoare strategice ale economiei și pentru a atenua riscul de schimb valutar pentru clienții săi. Societe Generale a acționat în calitate de aranjor unic al emisiunii de obligațiuni.

În anul fiscal 2017, IFC a emis obligațiuni în 25 de monede locale, incluzând lari georgieni, tenge kazahe, reali brazilieni, peso columbieni, dolari singaporezi etc.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din piețele emergente, ce lucrează cu peste 2.000 de companii din întreaga lume. În anul fiscal 2016 a acordat finanțări pe termen lung record de 19 miliarde de dolari pentru țările în curs de dezvoltare, mobilizând puterea sectorului privat pentru a ajuta la eradicarea sărăciei și pentru a spori prosperitatea împărtășită.