FacebookTwitterLinkedIn

Clădirea va fi construită la Iași în cadrul proiectului Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding. De asemenea, va fi și unul dintre cele mai mari complexe de birouri din țară cu o suprafață de 60.000 mp, ce va fi folosit de către societăți din domeniul IT&C. 

Finanțarea oferită de IFC are scopul de a contribui la construirea unei infrastructuri de afaceri ecologice, care să atragă investiții străine și să faciliteze diversificarea economiei românești.

Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies – Excelență în proiectare pentru o eficiență crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puțin  20% mai puțină energie și mai puțină apă decât clădirile obișnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

„Obținerea unui împrumut sindicalizat pentru proiecte ecologice din partea IFC pentru proiectul Palas Campus, primul împrumut de acest gen din România, constituie o confirmare a principiilor de dezvoltare sustenabilă și a politicilor operaționale care se află la baza acestui proiect. Aceste eforturi vor deschide noi orizonturi pentru comunitatea de afaceri, în ceea ce privește investițiile internaționale”, a declarat Iulian Dascălu, președinte Iulius Holding.

Noul complex va ajuta România să atragă și să rețină investitorii străini și afacerile acestora, oferindu-le spații de birouri moderne și ecologice. Investiția va intensifica activitățile economice și vor crește oportunitățile de angajare într-una dintre cele mai îndepărtate regiuni ale României.

Iulius Holding este dezvoltator local de proiecte imobiliare cu scopuri multiple, deținând un portofoliu divers de proprietăți în toată România.

Până în prezent, IFC a investit 5,4 miliarde de dolari în clădiri verzi de pe întregul mapamond, iar în cadrul programului EDGE au fost realizate economii de peste 220.000 tone de dioxid de carbon la nivelul a numeroase clădiri comerciale și rezidențiale.

În exercițiul financiar 2020, IFC a investit 22 miliarde de dolari în societăți private și instituții financiare din diverse țări aflate în curs de dezvoltare.