Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

IFC a împrumutat Agricover Credit cu 70 milioane lei pentru finanțarea fermierilor medii și mici

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a Agricover Holding, a primit un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei de la International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale.
Agricover (91)

Împrumutul va fi folosit de Agricover Credit pentru soluții de creditare accesibile fermierilor mici și medii, care pot acoperi nevoile de capital de lucru și creșterea productivității fermelor. Agricover Credit a făcut, anul trecut, plasamente în valoare de 988 milioane de lei acordate către 1.900 de fermieri.

 „Un nou acord de împrumut cu IFC ne va permite să sprijinim în continuare dezvoltarea fermierilor mici și mijlocii, asigurând accesul la finanțarea necesară creșterii productivității și generării de plus valoare, atât pentru afacerile lor, cât și pentru domeniul agricol din România. Avem resursele necesare și ne propunem să asigurăm condiții mai avantajoase de finanțare pentru acest segment”, a declarat Robert Rekkers (f0to), directorul general al Agricover Credit IFN.

IFC și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2012, care a avut o valoare de 12,5 milioane de euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanțator extern.

„Colaborăm cu Agricover Credit IFN pentru a ne asigura că și fermierii mici au acces la finanțare. Extinzându-ne aria de acoperire dincolo de instituțiile bancare tradiționale, întărim capacitatea finanțatorilor alternativi de a satisface nevoile de capital ale sectoarelor subfinanțate, precum agribusiness”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa.

Răspunsul prompt la solicitări și accesul simplu și nebirocratic la finanțare sunt esențiale pentru dezvoltarea unei afaceri performante în agricultură, fie că este vorba despre sectorul vegetal, fie zootehnic, susțin reprezentanții Agricover Credit.

România se află pe locul doi în Europa din punctul de vedere al suprafeţei de teren arabil, iar în sectorul agricol din România este angajată aproximativ 35% din forţa de muncă a ţării, reamintesc reprezentanții IFC:

IFC continuă să sprijine sectorul agroeconomic, dat fiind potenţialului de dezvoltare pe care îl are acest sector, în special din punctul de vedere al rolului important în reducerea sărăciei”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii