FacebookTwitterLinkedIn

Khabane ‘Khaby’ Lame a rămas fără loc de muncă anul trecut și a început să-și treacă timpul postând pe TikTok filmulețe în care ironizează stupiditatea altor videoclipuri. Ce îl deosebește pe Khaby de alții este că în clipurile sale nu vorbește, mesajul fiind evident din mimica și gesturile tânărului.

În vârstă de 21 de ani, expresivul Khaby practică un gen de comedie mută „prescurtată”, care se mulează perfect pe ritmul prezentului și pe capacitatea limitată de atenție a audienței TikTok.

Khaby s-a mutat cu familia din Senegal în Italia, unde a locuit de la vârsta de un an, apoi a emigrat în Statele Unite. Deși a trăit 20 de ani în Italia, Khaby nu are cetățenie italiană și călătorește cu un pașaport senegalez – fapt care l-a dezavantajat la găsirea unui loc de muncă în SUA.

Audiența impresionantă pe care o are canalul său TikTok – peste 100 de milioane de urmăritori – îi asigură venituri constante însă tânărul nu se consideră „aranjat pe viață”.

Planurile sale de viitor sunt pe cât de responsabile pe atât de înduioșătoare: imediat ce va strânge suficienți bani vrea să-i cumpere mamei sale o casă.