FacebookTwitterLinkedIn

Desigur, în funcție de backgroundul și de experiența ta este mai probabil să ai succes într-un domeniu care îți este familiar, dar există câteva idei de afaceri cu potențial mare (chiar dacă nu ești cel mai bun cunoscător al domeniului) și pe care este bine să le ai în vedere când pornești pe drumul antreprenoriatului.

Iată câteva dintre acestea și modul în care te poți extinde în momentul în care îți dai seama că funcționează, au potențial și oportunitățile din piață nu îți lipsesc.

Crește păsări

Pentru asta nu ai nevoie de resurse foarte importante, ci doar de un spațiu potrivit, banii necesari pentru a cumpăra pui de carne pe care să îi crești (dacă alegi puii de o zi, practic tai din start cheltuielile pentru clocitoare și te asiguri că profitabilitatea afacerii tale este crescută) și hrană. 

Puii de carne cresc destul de repede, așa că îi poți scoate la vânzare la doar câteva luni de la demararea afacerii. Ai în vedere și faptul că ai nevoie de un contract cu un abator, unde să fie sacrificați și de un distribuitor care să îți asigure accesul cu un flux constant de marfă în magazine. 

Dacă lucrurile merg așa cum te-ai așteptat, tot ce ai de făcut este să te extinzi și să profiți de o piață alimentară în creștere continuă. 

Fă-ți un solar

Cu un buget nu foarte mare îți poți face un solar în care să cultivi căpșuni, ceapă verde, roșii, castraveți, salată, dovlecei, ardei și tot ce mai poți crește într-un mediu protejat, înainte ca acestea să poată fi plantate în câmp.

Astfel, te vei asigura că poți merge la piață cu cele mai dorite trufandale înainte ca ele să fie peste tot. Cheltuielile cu producerea lor nu vor fi foarte mari, dar banii pe care îi poți cere pe ele nu sunt deloc de neglijat.

Dacă afacerea prosperă, investește un buget mai mare în solarii mai performante, în sisteme de irigații complexe și în culturi neobișnuite, spre exemplu. În acest fel nu vei avea perioade în care cele cultivate de tine nu au așa de mare căutare.

Deschide o firmă de curierat pe bicicletă

Chiar dacă pare că piața este saturată de firmele de curierat, lucrurile nu stau nici pe departe așa și acest lucru se vede cel mai bine în perioada sărbătorilor de tot felul și în cea de Black Friday. Investește în câteva biciclete, angajează studenți, plătește-i din comisioane și vezi în câteva luni cum stai cu încasările.

Dacă lucrurile nu merg cum trebuie, vinzi bicicletele și paguba nu va fi una foarte mare, dacă se dovedește a fi o afacere cu potențial, tot ce ai de făcut este să investești în mai multe mijloace de deplasare; poate plusezi și cu niște trotinete electrice, pentru eficiență. 

Avantajul curieratului pe bicicletă este că nu necesită o investiție inițială la fel de mare ca în cazul unei flote auto, angajații tăi nu au nevoie de permis de conducere și, la fel de important, nu poluează.

Dacă nu ești foarte sigur de ce tip de afacere ți-ai putea face, ia în calcul aceste trei variante. Este posibil să fii surprins de potențialul pe care îl au.