Cautare
, Contributor

IT |
|

IDC: Livrările de PC-uri vor scădea în 2013

pcs.jpg
  Livrările de PC-uri au scăzut în 2012  la nivel global pentru prima dată după o perioadă de 10 ani de creștere susținută. Declinul va continua și în acest an, potrivit firmei de cercetare a pieței International Data Corporation (IDC).  

Mai precis, livrările vor înregistra o scădere de 1,3% la nivel global, în 2013. Declinul este mai mic decât cel de 3,7% consemnat anul trecut.

Vânzările de computere personale ar fi trebuit să fie impulsionate de noua platformă Windows 8, lansată de Microsoft în luna octombrie din 2012. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, deoarece utilizatorii nu doresc să renunțe atât de repede la Windows 7, considerat un sistem de operare foarte bun.

Totuși, IDC se așteaptă ca rata de adopție a Windows 8 să crească în a doua parte a acestui an.

Luna trecută, Windows 8 ocupa poziția a patra în topul celor mai populare sisteme de operare folosite, în spatele Windows 7, Windows XP și Windows Vista, dar în fața Mac OS X.

În februarie, cota de piață a Windows 8 a fost de 2,67%, față de 2,26% în ianuarie și 1,72% în decembrie 2012, potrivit serviciului de monitorizare web NetApplications.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii