Cautare
, Contributor

IT |
|

IDC: Cheltuielile cu serviciile și produsele IT s-au ridicat la 3.600 miliarde de dolari în 2012

it-spending.jpg
La nivel global, cheltuielile cu produsele și serviciile IT s-au ridicat la 3.600 miliarde de dolari în 2012, potrivit datelor prezentate de firma de cercetare a pieței International Data Corporation (IDC).  

Din suma totală, 2.000 miliarde de dolari reprezintă cheltuielile companiilor. Suma este cu 5,9% mai mare decât cea înregistrată în 2011.

Segmentele pe care s-au înregistrat scăderi ale cheltuielilor sunt PC-urile (-2%), monitoarele pentru computere și telefoanele mobile standard (feature phones).

Cheltuielile cu smartphone-urile s-au ridicat la 300 miliarde de dolari în 2012 la nivel global si le-au depășit pentru prima dată pe cele cu PC-urile.

Potrivit lui Stephen Minton, vicepreședinte IDC, ”canibalizarea” se observă pe toate sectoarele. Smartphone-urile mănâncă din cota de piață a telefoanelor standard, tabletele din cea a PC-urilor, iar serviciile cloud din piețele software, hardware și de servicii IT.

IDC estimează că în 2013 cheltuielile cu produsele și serviciile IT vor crește cu 2% în Europa, cu 5,5% în SUA, iar în Japonia vor stagna.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii