Cautare
, Staff

Gastronomie |
|

Ice, ice baby – Gelaterii BIO și organice din București

Dacă te numeri printre iubitorii de înghețată din ingrediente naturale sau printre părinții care acordă o atenție deosebită alimentației copiilor lor, iată câteva gelaterii din București care pot satisface și cele mai exigente gusturi.
 aboneaza-te
inghetata shutterstock_645817942

Nu se știe exact cine și când a inventat acest desert răcoritor, însă prima rețetă oficială de înghețată a fost scrisă undeva în jurul anului 1668, de către o nobilă de origine engleză. Pentru a pregăti înghețata, Lady Anne Fanshawe fierbea smântână împreună cu nucșoară, iar pentru aromă folosea flori de portocal cu puțin zahăr.  În timp, înghețata a devenit desertul preferat de toată lumea în zilele de vară.

Puro&Bio

Înghețata cu ingrediente naturale, din surse verificate, o poți savura la Puro&Bio. Este un lanț de 40 de gelaterii artizanale care pregătesc înghețată din ingrediente certificate bio și materie primă naturală, fără conservanți sau coloranți artificiali. Înghețatele pe bază de lapte conțin zahăr nerafinat certificat bio, iar raportul este de 4kg de zahăr la 40 litri de lichid. O porție/cupă are aproximativ 100g, ceea ce înseamnă 10g sau o lingură de zahăr per porție.

Adresă: Str. Ion Câmpineanu 20. Telefon: 0745012849.

Moritz Eis

Și Moritz Eis se află pe lista preferințelor noastre, mai ales că fac și livrări la domiciliu. Puteți încerca tot felul de arome, ingredientele folosite fiind 100% naturale.

Adresă: Str. Frederic Chopin 10-12. Telefon: 0722363122.

Sweetology

Sweetology este un loc de trecut pe lista oricui dorește o înghețată răcoritoare și naturală. Cele mai populare gusturi de aici sunt fisticul și mango, dar și rețeta proprie numită Sweetology, pe bază de grapefruit roz și Aperol.
Sweetology livrează prin Uber Eats și Glovo!

Adresă: Calea Victoriei 122. Telefon: 0734488889. 

Delicii Gelato

Și cei de la Delicii Gelato folosesc ingrediente naturale și de sezon. Au în ofertă tot felul de combinații ispititoare, de la  portocale cu busuioc, la înghețată de parmezan sau de susan negru…

Adresa: Str. Constantin Aricescu nr 65, zona Dorobanți 

INNI

Dacă aveți drum prin Centrul Vechi și vreți să vă răcoriți în serile de vară, INNI este o destinație obligatorie. Are reputația de a fi gelateria cu cea mai bună înghețată de fistic din București. Dacă nu vă place fisticul, varietatea de arome este suficient de mare ca să aveți de unde alege: lavandă, cremă de cafea, pepene, biscuiți Bacio di Dama sau pepene.

Adresă: Centrul Vechi, pe Șelari 2.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii