FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, instanţa a menţinut amenda aplicată companiei Gemini SP SRL, în valoare de peste 1,43 milioane de lei.

Anterior, şi Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Consiliului Concurenţei, motiv pentru care Gemini SP și Asociația Ecotic au formulat recursuri la ÎCCJ, care le-a respins ca fiind nefondate.

Autoritatea de Concurenţă a reamintit că, în 2014, a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 56,48 de milioane de lei (aproximativ 12,7 milioane de euro) 14 companii membre ale asociaţiilor RoRec şi Ecotic pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back pe pieţele comercializării de echipamente electrice şi electronice (EEE) şi a gestionării deşeurilor acestora (DEEE).

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat încălcarea Legii Concurenţei şi în cazul companiilor Panasonic Marketing Europe GmbH şi Maguay Impex SRL, celelalte dosare aflându-se pe rolul instanţei supreme, nefiind încă fixat termenul de judecată.

Prin aceste soluţii definitive, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat inclusiv definirea corectă a pieţei relevante de către Consiliul Concurenţei, realizată cu respectarea normelor speciale în materie.