Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

ICAP România: Creşterea economică din 2016 este evaluată între 3,8% şi 4%

Economia va avea o creștere situată între 3,8% și 4%, iar industria bancară apreciază creșterea creditării pentru persoanele fizice la un palier de două cifre, potrivit prognozelor companiei ICAP.
 aboneaza-te
Crestere economica

Compania arată că rezultatele anului 2016 vor fi influențate de o serie de măsuri recente, precum scăderea TVA sau ajustările din Codul Fiscal. Stabilitatea relativă a cursului valutar, dar și cea arătată de costurile unităților vor avea implicații pozitive.

Referitor la creditarea pentru persoanele fizice, ICAP sugerează că industria bancară apreciază o creștere, în special pe zona creditelor de consum, aspect facilitat de evoluția descendentă a dobânzilor.  Evoluția are două cauze: cea de ordin financiar (populația va avea mai multe venituri la dispoziție) și apetitul de consum mai mare al populației tinere recent intrate în câmpul muncii.

ZECE SECTOARE CARE ANGAJEAZĂ APROAPE 50% DIN FORȚA DE MUNCĂ DIN ROMÂNIA

Cu toate acestea, pe fondul scăzut al investițiilor din ultimii ani, creșterea economică estimată în 2016 nu va fi susținută pe termen lung, iar economia ar putea înregistra din 2017 un regres al avansului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii