FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul Chrome are ca scop reorganizarea internă a corporației și a fost considerat necesar de în special din cauza scăderilor mari înregistrate pe zona vânzărilor de hardware și a venitului destul de mic obținut din servicii. Totuși, reprezentanții companiei susțin că au înregistrat creșteri spectaculoase pe partea de cloud pentru companii. De altfel, aceștia contestă de multă vreme poziția de lider în piață de cloud pentru business a companiei Amazon Web Services.

Potrivit estimărilor din cadrul companiei, IBM a înregistrat la finalul ultimului trimestru de anul trecut venituri de circa 7 miliarde de dolari, doar pe segemntul de cloud pentru companii, în creștere cu peste 60%, față de aceeași perioada a anului anterior.

În ceea ce privște rezultatele pe întreg businessul, IBM a înregistrat un profit net de 5,5 miliarde de dolari, în ultimul trimestru al anului trecut, la nivel global, cu 11% mai mic față de aceeaşi perioadă a anului precedent și veniturile din operaţiuni continue în scădere cu 12%, ajungând la 24,11 miliarde de dolari.

Aceast program de reorganizare ar avea ca scop nevoia companie de a se concentra mai mult pe segemntul de cloud al corporației.

Una dintre cele mai mari concedieri în masă ce a avut loc de-a lungul vremii in industria IT a fost făcută tot de IBM, în 1993, când compania americană a concediat peste 60.000 de angajați.