Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

IBM pune la dispoziția medicilor supercomputerele Summit pentru a descoperi un remediu eficient pentru COVID-19

Recent Casa Albă a lansat un apel către industria tehnologiei de a sprijini lupta împotriva coronavirusului. Duminică, guvernul american a anunțat crearea „Covid-19 High Performance Computing Consortium”, condus de IBM și care reunește departamentul de energie, laboratoarele naționale de cercetare, NASA , Microsoft, HP, Google și Amazon. „America se reunește pentru a lupta împotriva coronavirusului. Aceasta implică exploatarea întregului potențial al supercomputerelor noastre, pentru a ajuta cercetarea științifică să găsească tratamente și un vaccin cât mai rapid “, a declarat Michael Kratsios, directorul biroului pentru politica științifică într-o conferință de presă. de tehnologie la Casa Albă.

Consorțiul a anunțat că va pune la dispoziția comunității științifice șaisprezece supercomputere prezente în Statele Unite și utilizate de Securitatea Nucleară Americană, Fundația Națională de Știință, NASA sau MIT. Printre aceste utilaje se numără Summit. Proiectat de IBM, este cel mai puternic supercomputer din lume. „Aceste sisteme vor permite cercetătorilor să lanseze un număr foarte mare de calcule în domeniile epidemiologiei, bioinformaticii și modelării moleculare. Această cercetare ar dura luni întregi, dacă ar fi efectuată pe computere tradiționale “, explică într-un comunicat de presă Dario Gil, directorul IBM Research. Puterea cumulată a acestor șaisprezece supercomputere este de 330 petaflops, echivalentul a 330 de miliarde de calcule pe secundă.

Summit, creat de IBM, este supercomputer folosit de laboratorul național Oak Ridge, legat de Departamentul Energiei, și-a dovedit deja eficacitatea. Puterea sa a fost folosită în februarie pentru a găsi compușii medicamentoși cei mai eficienți pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Summit a simulat 8.000 de compuși și a concluzionat constată că 77 dintre aceștia, clasificați în ordinea eficacității, ar putea sta la baza unui viitor remediu. Aceste calcule au durat câteva zile, când ar fi fost necesare luni de cercetare pe computere convenționale. „Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit un medicament pentru coronavirus. Dar sperăm că rezultatele noastre de calcul vor oferi un cadru util pentru cercetători să studieze acești compuși mai în profunzime “, a declarat Jeremy Smith, directorul laboratorului, într-un comunicat.

„ Acum trebuie să mergem mai departe și să găsim în cel mai scurt timp posibil un vaccin eficient pentru prevenirea coronavirsului”, insistă directorul IBM Research. Oamenii de știință sunt invitați să își prezinte proiectele de cercetare legate de coronavirus pe un site web pus duminică seara online. Consorțiul va decide cu privire la fișierele selectate și va oferi toată asistența tehnică necesară. Google și Amazon vor pune la dispoziția oamenilor de știință norii respectivi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii