Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

IBM, în fruntea Clasamentului de Brevete din SUA pentru al 20-lea an consecutiv

retroIBM_cote.jpg
Acesta este cel de al 20-lea an consecutiv în care IBM s-a clasat pe prima poziţie în topul anual al beneficiarilor de brevete din SUA.

IBM a înregistrat un număr record de 6.748 de brevete în 2012 pentru invenţii care vor permite progrese fundamentale în domenii cheie, precum analytics, Big Data, cibernetică, cloud, tehnologii mobile, social networking şi software dedicat anumitor medii, precum şi soluţii pentru industriile de retail, banking, asistenţă medicală şi transport. Aceste brevete vor avansa o schimbare majoră în domeniul sistemelor de calcul, cunoscut şi sub denumirea de era sistemelor cognitive.

„Suntem mândri de acest criteriu de referinţă în materie de creativitate tehnologică şi ştiinţifică, care a luat naştere din angajamentul de un secol al IBM pentru cercetare şi dezvoltare”, a declarat Ginni Rometty, preşedinte şi CEO IBM.

„Mai concret, recordul de patente din 2012 şi cele două decenii de leadership sunt o mărturie a miilor de inventatori geniali ai IBM – întruchipările devotamentului nostru pentru inovaţia care contează, pentru clienţii noştri, pentru compania noastră şi pentru  intreaga lume”.

Vezi în Galeria FOTO cine se mai află în Top 10 beneficiari de brevete în 2012, SUA (Date furnizate de IFI CLAIMS Patent Services):

IBM a reuşit să atingă recordul de brevete în anul 2012 cu ajutorul a peste 8000 de inventatori IBM, din 46 de state diferite din SUA şi 35 de ţări. Inventatorii IBM din afara Statelor Unite au contribuit la aproape 30% din totalul de brevete ale companiei.

În perioada 1993-2012, inventatorii IBM au primit peste 67000 de brevete în SUA. Numărul de brevete ale companiei din anul 2012 au depăşit totalurile însumate ale Accenture, Amazon, Apple, EMC, HP, Intel. Oracle/SUN şi Symatec.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii