Cautare
, Contributor

Travel |
|

Ibis România vizează un business cu 6% mai mare în 2013

Ibis_camera.jpg
Reţeaua hotelieră Ibis România, brand aflat în portofoliul grupului internaţional Accor, a înregistrat în 2012 o creştere cu 5% a cifrei de afaceri față de 2011.

Totodată, Ibis vizează o creștere de 6% în 2013, prin consolidarea relației cu clienții de business și prin dinamizarea segmentului leisure cu  pachete city break.

Ibis este singura rețea hotelieră internațională de trei stele prezentă în România. Împreună cu celelalte două hoteluri membre ale grupului Accor prezente în România (Novotel și Pullman) Ibis este pe locul doi în topul celor mai mari rețele hoteliere, cu un total de 1.221 camere (din care 760 în cele patru hoteluri Ibis).

Ibis operează la nivel local patru hoteluri de trei stele, din care două în București, unul în Constanța și unul în Sibiu. În total, cele patru hoteluri  au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis Bucureşti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucureşti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanţa şi 195 camere la Ibis Sibiu.

Potrivit reprezentanților rețelei, gradul de ocupare al celor patru hoteluri a fost de 55% în 2012, într-o creștere ușoară comparativ cu 2011.  Hotelul Ibis din Constanţa este cel mai solicitat al rețelei, iar cea mai bună evoluţie faţă de 2011 a fost la Ibis Sibiu.

Fiind amplasate în orașe puternice economic, hotelurile Ibis atrag majoritar clienți care călătoresc în interes de afaceri, 76% dintre aceștia fiind din segmentul de corporate.

 “În București, pachetele speciale cu ocazia marilor concerte au fost cel mai popular produs leisure, la egalitate cu tarifele speciale pentru tinerii sub 25 de ani. Segmentul leisure a generat peste 25% din cifra de afaceri în 2012, astfel că și în 2013 vom continua să propunem pachete de tip city break și cu ocazia evenimentelor speciale”, a declarat Ioan David, Director General  Ibis România.

În ceea ce privește previziunile pentru 2013, reprezentanții Ibis și-au propus o creștere de 10% pe segmentul de conferințe și turism de afaceri. “Reluarea evenimentelor si cursurilor din cadrul proiectelor europene, în special cele din axa POSDRU, este o veste foarte buna pentru Ibis, pentru că sălile noastre de conferință sunt excelent adaptate acestui tip de eveniment”, a precizat oficialul Ibis.

La nivel internațional Accor operează peste 4.400 de hoteluri în 92 de țări. Ibis este al 4-lea lanţ de hoteluri economy din lume, cu peste 113.000 de camere si 933 de hoteluri în 53 de ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii