FacebookTwitterLinkedIn

Anunțul, făcut la doar o lună după ce constructorul sud-coreean a confirmat discuțiile, a dus la o scădere imediată a acțiunilor celor doi producători auto, transmite Reuters.

Acțiunile Hyundai au scăzut cu 4,3% în jurul orei 04:28 GMT, ducând la o diminuare cu 2,4 miliarde de dolari a valorii de piață.

De asemenea, și acțiunile companiei afiliate, Kia Corp, inclusă în acest proiect ca partener operațional, au scăzut cu 12,8%, „ștergând“ 4,7 miliarde de dolari din valoarea ei de piață.

„Primim solicitări de cooperare pentru dezvoltarea comună a vehiculelor electrice autonome de la diverse companii, dar acestea se află într-un stadiu incipient și nu s-a decis nimic. Nu purtăm discuții cu Apple despre dezvoltarea vehiculelor autonome”, au declarat luni cei doi producători.

Acțiunile Kia au crescut cu 61% de când Hyundai a confirmat inițial informația apărută în presă la începutul lunii ianuarie cu privire la aceste discuții pentru dezvoltarea de vehicule electrice autonome până în 2027.

„Apple și Hyundai sunt în discuție, dar, așa cum este în faza incipientă, nu s-a decis nimic”, au declarat, luna trecută, reprezentanții Hyundai, potrivit Reuters.