FacebookTwitterLinkedIn

Această rechemare, împreună cu o retragere anterioară, va costa producătorul auto aproximativ 900 de milioane de dolari, relatează Reuters.

Cele mai multe dintre recentele rechemări se aplică modelului Kona EV, cea mai bine vândută mașină electrică din gama producătorului. Prima sa retragere a fost în octombrie anul trecut pentru realizarea unui upgrade de software, în urma unor incendii.

LG Energy Solution, o divizie a LG Chem Ltd care produce bateriile pentru mașini, a declarat că Hyundai Motor a aplicat greșit sugestia LG pentru logica de încărcare rapidă în sistemul de gestionare a bateriei de la Hyundai și că celula acesteia nu trebuie văzută ca fiind cauza directă a riscul de incendiu.

Noua rechemare se aplică pentru aproximativ 76.000 de vehicule electrice Kona, precum și unor modele Ioniq EV și Elec City.

Potrivit ministerului transporturilor, au existat aproximativ 15 cazuri de incendii care au implicat Kona EV-11 în Coreea de Sud, două în Canada și câte unul în Finlanda și Austria.

Acțiunile Hyundai Motor și LG Chem se tranzacționau în scădere cu 3,7%, respectiv 1,9% în tranzacțiile de ieri după-amiază.