Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

HYT lansează Tradition primul său ceas…clasic

Ceasurile HYT sunt greu de încadrat într-o categorie clasică de orologerie, mai ales că pe lângă uzualele roți și angrenaje, arcuri și pinioane, HYT folosește un sistem de pompe și un fluid pentru a indica ora. Producătorul face însă un prim pas către orologeria de tradiție și prezintă primul său model cu influențe retro.  
hytrad2b

„Am spus dintotdeauna că nu vom crea niciodată o piesă clasică. Iar asta e exact ce am făcut și acum.“ a spus Vincent Perriard, CEO-ul companiei HYT. Ceasurile sale se bazează pe o complicație extrem de atipică în lumea orologeriei. În timp ce minutele și secundele sunt indicate în mod clasic prin indicatoare, minutele sunt afișate pe margine, printr-un sistem complex de pompe care împing un fluid colorat de-a lungul unui tub transparent de formă rotundă.

 Cu toate astea, HYT H2 Tradition poartă câteva detalii clare ale unei influențe tradiționale. Pentru prima dată marca elvețiană prezintă un model cu un cadran lăcuit,  indicatoare albastre cu formă clasică și o punte a mecanismului finisată prin ghiloșaje.

 Orologeria a trebuit să facă o serie de modificări tehnice pentru a se supune canoanelor clasice. Poziția balansierului a fost schimbată pentru a face loc cadranului minutarului, iar mișcarea a dus la regândirea completă a designului mecanismului. Toate punțile au trecut printr-un proces de modificare, reconstruire și finisare manuală, iar modul de lucru al celor două pompe a fost recalculat.

 Carcasa este realizată din aur alb de 18 K și titan și măsoară 48,8 mm în diametru. Ceasul e dotat cu o coroană pe filet din același material, precum și cu un indicator al poziției ei. HYT H2 Tradition va fi produs într-o ediție limitată de 50 de exemplare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii