Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Hyper horlogerie

Într-o industrie în care diferența este căutată uneori în cele mai mici detalii, Roger Dubuis inovează și se singularizează pe toate planurile – de la materialele folosite pentru construirea modelelor la tehnicitatea mecanismelor și design. Cunoscător sau nu, oricine își dă seama că un Roger Dubuis este un ceas cu totul altfel.
 aboneaza-te
6rogerdubuisboutiqueindubaimall

Cu o producție restrânsă, dar echilibrat distribuită pe sexe, Roger Dubuis este în egală măsură apreciat de femei și de bărbați. Celor dintâi le oferă ceasuri de o frumusețe aparte, care găzduiesc mecanisme adevărate; așadar, pe lângă materialele nobile și nestematele carcasei, aceste piese posedă și o remarcabilă valoare tehnică. Și, da, aceeași rețetă funcționează și în cazul domnilor: designul rămâne vioara întâi, el dictând soluțiile tehnice, mereu ingenioase. Pentru gentlemeni, ceasurile Roger Dubuis din colecția Excalibur sunt o declarație de nonconformism, ba chiar de frondă la adresa înregimentării în tendințe. Dar o astfel de declarație are un cost piperat.

Totul pentru originalitate

E clar că pentru anumiți consumatori de lux combinația dintre prețul prohibitiv, care asigură exclusivitate, inovația mecanică, materialele noi (multe dintre ele folosite în premieră în orologerie) și designul agresiv este cum nu se poate mai atractivă: a purta un Roger Dubuis înseamnă a-ți etala de o manieră extravagantă temperamentul aventuros, dar și buna cunoaștere a orologeriei contemporane. Tocmai de aceea, brandul își face un titlu de mândrie din lansarea de exemplare unice sau de serii ultralimitate, adevărate demonstrații de forță creativă și, de ce să nu o spun, de originalitate în marketing. Am pomenit de marketing și pentru a sublinia fapul că Roger Dubuis știe cum să-și facă aliați puternici (Lamborghini și Pirelli, de exemplu) și să-și asigure o vizibilitate pe care multe alte branduri orologere o invidiază.

Una dintre cele mai strânse colaborări ale Casei Roger Dubuis este acum cea cu Mr Porter. Ceasurile mărcii se vând pe bine-cunoscutul site, în ciuda faptului că, se știe, există o mare și justificată reținere de a cheltui on-line să zicem 65.000 de euro pe un singur (și mic) obiect de lux, cum este Roger Dubuis Excalibur Hurácan Automatic Skeleton, ori 210.000 de euro pe Excalibur Aventador S Limited Edition Skeleton. În lumea amatorilor de mașini puternice și adrenalină, probabil că astfel de reticențe devin vulgare, iar capriciile sunt necesități de la sine înțelese…

La finalul anului trecut, marca orologeră a lansat un model creat în colaborare cu Mr Porter și Pirelli, denumit Excalibur Pirelli Ice Zero 2, un ceas cu o carcasă foarte generoasă (47 mm), din titan, ce găzduiește un mecanism cu flying tourbillon dublu. Piesă unică, ediția Roger Dubuis-Mr Porter a fost cotată la 350.000 de dolari.

Am tot făcut referiri la elita cumpărătorilor de ceasuri – Roger Dubuis este unul dintre acele branduri care știu cum să le atragă atenția și, mai ales, să se individualizeze în ochii lor. E adevărat, boutique-urile brandului se află în vadurile clasice ale comerțului de lux, laolaltă cu zeci de alte mono și multibranduri. Dar există mereu ceva care le face să iasă puternic în evidență. În Europa, Roger Dubuis a deschis magazine exclusive la Geneva, Monaco, Londra, iar, la finalul anului trecut, la Paris, în punctul zero al luxului, Place Vendôme (mai exact, pe Rue Saint-Honoré). Însă a ales ca gazdă spectaculosul Hôtel Costes, cu atmosfera sa rafinat-decadentă. Extravagant, boutique-ul parizian reafirmă designul și imaginea originală și unitară reflectate de celelalte magazine ale brandului. Cu deschiderea magazinului de la Paris și provocarea numită Excalibur Pirelli Ice Zero 2, Roger Dubuis încheia un 2019 foarte bun și se pregătea să înceapă următorul an în forță.

Aventura continuă și în 2020

Avântul nu s-a diminuat la începutul lui 2020; a fost deschis un nou boutique, într-o altă Meccă a luxului, la Dubai, iar la Aspen, în Statele Unite, a fost prezentat Excalibur Pirelli Ice Zero 2 Spider America Edition, ediție limitată la 28 de piese (carcasă de 45 mm, din titan, cu lac albastru). Lansarea sa avea loc la începutul lui martie, când deja toată industria de ceasuri contempla cu maximă neîncredere perspectivele ce se anunțau pentru restul anului.

Și totuși, CEO-ul Roger Dubuis, Nicola Andreatta, a hotărât să meargă înainte, ceea ce pentru marcă înseamnă lansarea unei noi provocări. Cum noutățile în orologeria de lux s-au împuținat dramatic, sosirea lui Excalibur Twofold este cu atât mai vizibilă. Nu că ar fi avut nevoie de o scenă goală ca să se remarce – ceasul este realmente o surpriză, cuvânt atât de tocit, că, practic, nu spune nimic despre noutățile Roger Dubuis. Twofold este expresia perfectă a programului enunțat chiar de responsabilii mărcii: „Inovație care nu se oprește niciodată, curaj tehnic, savoir-faire, dedicare și cutezanță stilistică”.

De un sfert de secol, Roger Dubuis reușește să ofere acestei definiții o nouă și convingătoare expresie cu fiecare ceas lansat. Excalibur Twofold este versiunea din 2020 a acestei definiții. Cu carcasă, lunetă și coroană din fibră de compozit mineral, marcaje rotunde pentru oră, tratate cu superluminova, pentru a fi vizibile în întuneric, și curea din cauciuc, luminiscentă și ea, Excalibur Twofold este echipat cu superbul mecanism cu întoarcere manuală și flying tourbillon dublu, calibru vizibil în cele mai mici detalii grație designului skeletonizat al ceasului. Fiind o creație Roger Dubuis, modelul poartă prestigiosul marcaj Poinçon de Genève. Limitată la doar opt piese, ediția Excalibur Twofold este rezervată acelor colecționari cărora nu le este teamă să experimenteze și să investească în ceea ce specialiștii de la Roger Dubuis nu mai numesc haute, ci hyper horlogerie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii