Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Hugo Bara Levente

Levente Bara.jpg
Avere: 11 milioane de euro Vârstă: 34 de ani Reşedinţă: Alba Domeniu: Industria alimentară

In doar zece ani de activitate, Supremia a ajuns cel mai mare furnizor de condimente pe segmentul industrial din România, după cum se laudă proprietarul companiei, Hugo Bara Levente. Ambiţia lui în următorii ani este să mărească exporturile de la 5% în prezent la 10% şi să devină un jucător important pe pieţele din regiune.

L-ar putea ajuta şi investiţia de circa 8,5 milioane de euro într-o fabrică nouă situată pe centura oraşului Alba Iulia, care ar urma să intre în funcţiune spre sfârşitul anului. Aceasta ar fi cea mai mare nu doar din România, ci şi din sud-estul Europei. Rămâne de văzut însă dacă planurile antreprenorului se vor adeveri. Nu de alta, dar finalizarea investiţiei a fost amânată cu circa un an din cauza crizei.

Anul 2009 i-a adus o creştere de 40% a afacerilor, comparativ cu 2008, de până la 18 milioane de euro, venită în special „din pierderea de teren’’ de către concurenţă. În continuare mai este loc de creştere pe piaţă, susţine investitorul, pentru că tot timpul apar gusturi noi, iar consumatorii vor altceva. Fabrica nouă va fi specializată în producţia de mixuri şi condimente funcţionale (măcinare şi ambalare), în timp ce în unitatea veche se va face procesarea produselor agricole gen cimbru sau muştar.

Pentru a-şi asigura o parte din materia primă, Levente se gândeşte chiar să se apuce de agricultură, adică să cumpere terenuri şi să înfiinţeze culturi sau chiar să colaboreze cu oamenii din zonă. Primele încercări ar putea să aibă loc în toamna anului 2011, spune omul de afaceri. Nu înţelege de ce nu există în România leuştean sau cimbru, când avem terenuri atât de bune. În loc să cumpere marfă de la noi, importă de te miri unde: morcovi uscaţi din China, ceapă albă din Suedia şi leuştean de la polonezi. Sunt doar câteva exemple. Cea mai mare parte a materiei prime provine în prezent din import.

Acest lucru i-a permis lui Levente să vadă numeroase ţări exotice şi să cunoască diferite culturi. Ce-i drept, e pregătit în orice moment să plece la drum şi să cutreiere lumea în căutarea unei plante. Îi place ce face acum, vrea să se concentreze pe afacerea cu condimente şi să o dezvolte în timp. Nu se gândeşte la alte businessuri, pentru că experienţa i-a arătat că toţi cei care fac mai multe în acelaşi timp au pierdut. Asta nu înseamnă însă că în afară de condimente nu mai face şi altceva. Levente, absolvent de industrie alimentară, este şi project manager la fabrica de conserve din carne de la Oiejdea, care îl are printre acţionari şi pe Raul Ciurtin de la Albalact.

Cel mai vechi vin pe care îl are în vinoteca de la restaurantul Preciosa din Alba Iulia este din 1951. Cum este şi normal, este un vin din zona Alba, de la fostul Vinalcol din reşedinţa de judeţ. A avut şansa ca în 2007 să cumpere vreo 1.000 de sticle. Mai are şi din regiuni precum Aiud, Jidvei, Ţelna sau Ciumbrud.

De altfel, nu trebuie să te mire dacă cumva în restaurantul lui dai de producători din regiune. Colecţia lui Levente include şi vinuri aduse din străinătate, din Slovenia, Spania sau Italia. Are şi o sticlă de vin roşu vechi de la Casa Antinori, primită cadou de la un prieten, care a dat pe ea aproximativ 5.000 de euro. Deşi trăieşte în patria vinului alb, Levente este mare iubitor de Fetească Neagră. Nu se dă în lături însă de la un pahar de Furmint, Fetească Regală sau Neuburger.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii