Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit la 91 de ani. Afacerea Playboy este evaluată la 500 milioane de dolari

Hugh Hefner, fondatorul companiei Playboy Enterprises, a murit la vârsta de 91 de ani, din cauze naturale, în casa sa, renumitul conac Playboy, din Beverly Hills, potrivit unei declarații a Playboy Enterprises, scrie Forbes.com.
shutterstock_Hugh-Hefner

Timp de peste șase decenii, Hefner a fost liderul iconic și, ulterior, „figura” revistei pe care a lansat-o în 1953, la vârsta de 27 de ani, cu 600 de dolari, din banii proprii, și cu câteva mii de dolari în fonduri împrumutate.

Recunoscută pentru mixul de conținut care includea atât articole de lifestyle, cât și interviuri de mare calitate (printre intervievați numărându-se Jimmy Carter, Malcolm X și Miles Davis) și, bineînțeles, femei nud (în primul număr a fost Marilyn Monroe, parțial, îmbrăcată), revista liberală a devenit rapid un mare succes. Prima sa ediție a fost vândută rapid, iar revista a devenit citită, în curând, atât de bărbați maturi, cât și adolescenți, pe ascuns. Timingul a fost perfect: epoca de aur a Playboy a coincis cu revoluția sexuală, iar, la începutul anilor 1970, tirajul a atins un maxim de aproximativ 7 milioane de exemplare vândute pe lună.

Playboy este o imagine personală. Ceea ce este important pentru mine este produsul nostru”, a declarat Hefner, în 1971, pentru FORBES. „Partea care mă interesează cel mai mult sunt ideile, nu dolarii”.

Dar dolarii au veni. Revista s-a transformat într-un imperiu de afaceri, cu cluburi, oferte de licențiere – Bunny și-a împrumutat numele pentru diferite obiecte, de la îmbrăcăminte până la mașini de jucărie – și o rețea de televiziune. Deși publicația a scăzut în ultimii ani, în principal din cauza creșterii concurenței pornografiei gratuite, online și a diminuării distribuției, afacerea este încă vie și bună și a fost recent evaluată la 500 de milioane de dolari.

În centrul ei a fost Hefner, o personalitate mai mare decât viața – și un playboy, el însuși. Criticat de feministe, dar adorat de prietenul său, Hefner avea opinii puternice. Cunoscut pentru găzduirea unor petreceri generoase și că avea întâlniri romantice cu o mulțime de femei tinere și frumoase, Hefner, adesea îmbrăcat în pijamale de mătase, a atras libertatea sexuală.

Ne place apartamentul nostru”, a scris Hefner în editorialul pentru prima ediție a revistei sale. „Ne place să amestecăm cocteiluri și un hors d’oeuvre sau două, să punem o muzică de atmosferă la fonograf și invităm într-o femeie la o discuție liniștită despre Picasso, Nietzsche, jazz, sex”.

Această decadență se reflectă cel mai bine în Playboy Mansion, o clădire cu 29 de camere, cu grădina zoologică, grota infamă, patul rotund extraordinar al lui Hefner și, parcă, un grup tot mai prezent de femei îmbrăcate scump. În timp ce Hefner a continuat să locuiască acolo până la moarte, conacul a fost vândut, în 2016, pentru 100 de milioane de dolari, fiind cea mai scumpă casă vândută vreodată în Los Angeles.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii