FacebookTwitterLinkedIn

Ultimele dispozitive Huawei nu au acces la Magazin Play Google, ci se bazează pe propriul magazin, numit Huawei AppGallery. Aceasta înseamnă că multe aplicații importante nu sunt disponibile.

În această săptămână, TomTom Go Navigation a fost lansat pe AppGallery. Aceasta înseamnă că este disponibil acum pe App Store-ul Apple și Google Play Store, precum și pe telefoanele Huawei.

Acesta a fost conceput în primul rând pentru a liniști ceea ce compania a descris drept „milioanele de clienți europeni care aleg în mod voluntar și au încredere în tehnologia Huawei”, spunea Walter Ji, președintele Consumer Business Group Huawei, Europa, în cadrul unui discurs.

De ce este important acest lucru? Ei bine, “dacă acest angajament există pentru Europa, atunci clienții din afara Chinei sunt susținuți puternic“, spune Huawei.

TomTom are o setare offline, extrem de importantă pentru aplicațiile de navigație, deoarece este posibil să o folosiți în străinătate, unde costurile de roaming pot fi mari. Cu TomTom Go Navigation, hărțile 3D detaliate sunt stocate pe telefon.

Specialitățile TomTom includ ghidarea benzii în mișcare, care îi ajută pe șoferi să navigheze în intersecții, indicând care bandă este cea mai bună. De asemenea, puteți personaliza hărțile adăugând sau ștergând regiuni după cum este necesar.

Singurul dezavantaj este că TomTom Go Navigation, spre deosebire de Here WeGo și într-adevăr Google Maps, nu este gratuit. Există o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile, după care costă 12,99 dolari pe an, 8,99 dolari timp de șase luni sau 1,99 dolari pe luna.

Aceasta nu este prima colaborare TomTom cu Huawei. Compania folosește soluția de cartografiere TomTom în kiturile sale de servicii mobile Huawei, pe care dezvoltatorii le pot folosi – aplicațiile de tip ride-share au nevoie de kituri de cartografiere, de exemplu. Acestea nu sunt accesibile consumatorilor, desigur, dar această aplicație, bazată pe aceeași cartografiere, este.