FacebookTwitterLinkedIn

László Palkovics, ministrul Inovării şi Tehnologiei, a subliniat în prezentarea sa că, pentru Ungaria, cele mai importante tehnologii sunt legate de digitalizare şi tehnologii verzi care îmbunătăţesc eficienţa energetică. De asemenea, oficialul a afirmat că una dintre cele mai importante tehnologii ale viitorului va fi cea a stocării energiei. Ungaria şi-a stabilit obiectivul de a deveni al doilea stat membru din UE, după Germania, din punctul de vedere al capacităţii de producţie în acest sector.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferinţe organizate de Huawei, la Budapesta, potrivit agenției maghiare MTI.

În documentul semnat, Huawei s-a angajat să lucreze în continuare în strânsă legătură cu instituţiile de învăţământ naţionale din Ungaria, să sprijine dezvoltarea învăţământului digital prin inovare şi transfer de cunoştinţe, dar și prin testarea şi lansarea unor soluţii pentru campusuri inteligente. De asemenea, compania continuă să dezvolte sisteme Wi-Fi şi reţele de bandă largă în instituţiile de învăţământ.

Prin acordul de cooperare, Ministerul Inovării şi Tehnologiei s-a angajat să asigure în continuare un mediu de afaceri deschis şi nediscriminatoriu pentru dezvoltarea reţelelor de generaţia a 5-a în Ungaria.